EXCLUSIV Ciorbă de peşte la Dudeştii Vechi: concert cu legendara trupă Riblja...

EXCLUSIV Ciorbă de peşte la Dudeştii Vechi: concert cu legendara trupă Riblja Corba VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ribljacorba

Legendara formaţie sârbească Riblja Corba (Ciorbă de peşte) va susţine un concert extraordinar în data de 15 august, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ruga din Dudeştii Vechi, evenimentul fiind unul care va avea accesul gratuit. Oficial, trupa Riblja Corba a luat fiinţă la 15 august 1978, la Belgrad în formula Bora Đorđević la voce, chitară acustică şi compozitor, Miša Aleksić la chitară bass, Miroslav “Vicko” Milatović la tobe şi Rajko Kojić la chitară. Primul concert al lor a fost în acelaşi an, la 8 septembrie, în Elmir – undeva prin Zrenjanin. În prima parte a concertului, Aleksić, Kojić şi Milatović au cântat nişte cover-uri după Humble Pie, ZZ Top, Johnny Winter şi Deep Purple, iar în cea de-a doua parte, a apărut şi Đorđević cu care au cântat melodiile proprii şi nişte cover-uri după Rolling Stones şi Joe Cocker.

Primul lor album Kost u grlu, a fost lansat la 11 septembrie 1979, după ce fusese înregistrat în iunie în Belgrad, iar în această perioadă în trupă a apărut şi Momčilo Bajagić, chitaristul care mai târziu înfiinţa Bajaga i Instructori.


De-a lungul anilor, formaţia a trecut prin mai multe schimbări de componenţă şi a fost în centrul unor scandaluri şi a lansat o sumedenie de albume, cel mai recent dintre acestea fiind Uzbuna, acum doi ani. La inițiativa liderului formaţiei Bora Djordjevic, pe data de 3 iulie la Kalemegdan în Belgrad, pe data de 3 iulie va avea loc un concert de binefacere. Scopul acestui concert este de a oferi bani pentru achiziționarea de case prefabricate, care vor fi donate pentru cei care au rămas fără adăpost. „Ne bucurăm că putem aduce din nou în România, o trupă legendară şi sunttrem siguri că evenimentul va isca un feedback mare în rândul amatorilor de rock şi a comunităţii sârbe din zonă. Având în vedere că Riblja Corba nu a mai concertat în Timişoara din 2006, ne aşteptăm la un show plin de surprize“, ne-a declarat Dijana Pop, din partea D & N Mediashow Production, responsabilii pentru prezenţa celor de la Riblja Corba în ţara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.