EXCLUSIV O nouă lovitură primită de Primăria Timișoara de la Justiție în...

EXCLUSIV O nouă lovitură primită de Primăria Timișoara de la Justiție în dosarul tunului imobiliar cu terenurile Seritim

3
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara

Primăria Timișoara a primit din partea Justiției o nouă lovitură extrem de grea după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că instituția a fost complice la tunul imobiliar pregătit pentru terenurile falimentarei firme de stat Seritim SA. Vă reamintim că, după ce a devenit în mod suspect, principalul creditor al Seritim, printr-o majorare de creanță, Primăria Timișoara a fost de acord ca drepturile asupra a două hectare de teren intravilan din Timișoara, care valorează milioane de euro, să fie date cu doar 90.000 euro printr-o promisiune de vânzare – cumpărare, prin negociere directă, firmei Neag Grup SA, unde a lucrat consilierul personal al primarului Nicolae Robu, Alexandru Chirilă, înainte să ocupe această funcție publică. După ce am prezentat mecanismul de fraudare a statului, Primăria Timișoara a dat înapoi și a atacat promisiunea de vânzare – cumpărare pe motiv că nu ar fi de acord cu vânzarea dreptului de proprietate.

Când scandalul  a luat amploare, Finanțele Publice, unul dintre principalii creditori, s-a trezit brusc și a atacat în instanță faptul că s-a modificat, la câțiva ani, după stabilirea tabelului definitiv al creditorilor, modificare care a dus ca Primăria Timișoara să dețină peste 50% din masa credală.


Instanța a admis contestația și a desființat tabelul definitiv consolidat,, constatând  că ” debitoarea a intrat direct în procedura falimentului, că nu poate exista tabel suplimentar de creanţa care să cuprindă creanţele născute după
data deschiderii procedurii generale de insolvenţă şi până la data deschiderii falimentului, întrucât această perioadă nu a existat, ca este nelegală întocmirea unui tabel definitiv consolidat de’ creanţe, deoarece în faliment debitoarea nu mai putea acumula obligaţii fiscale”. În aceste condiţii, Primăria Timişoara a pierdut majoritatea pe care o avea la masa credală, revenindu-se la situaţia iniţială, în care Finanţele Publice şi Primăria Timişoara au fiecare peste 40% din masa credală. Această decizie vine după o altă hotărâre prin care s-a respins înscrierea în cartea funciară a promisiunii de vânzare – cumpărare în favoarea firmei Neag  Group.

3 COMENTARII

  1. Rostul acestor securisti este unul singur: HOTIA. Faptul ca Primarul are mare incredere in asemenea hoti, e o mare PROBLEMA. In naivitatea sa, ăstia-l fac ! Dar,poate merita. Cind se aseamana ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.