Festivalul de teatru în limba germană pentru tineret începe mâine, la Timișoara....

Festivalul de teatru în limba germană pentru tineret începe mâine, la Timișoara. Ce spectacole inedite au pregătit copiii

0
DISTRIBUIȚI

festival german

Cea de-a 15-a ediţie a festivalului internaţional pentru tineret în limba germană se va desfăşura în acest an în perioada 19-24 iunie, la teatrul german şi la liceul „Nikolaus Lenau”. Organizat din anul 2000, acesta reuneşte la Timişoara tineri de expresie germană din România şi diverse ţări europene. La ediţia din acest an participă invitaţi  din Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina, iar din România vor fi prezente trupe din Sibiu, Bucureşti, Cluj şi Timişoara. În afara reprezentaţiilor de teatru, în cadrul festivalului sunt programate şi ateliere susţinute de actori şi pedagogi de teatru, atât din ţară cât şi din străinătate.

Deschiderea festivalului va avea loc joi, la ora 19,00, cu spectacolul teatrului german timişorean „Tineri fără Dumnezeu”, după Ödön von Horváth.


Vineri, trupa Nil Junior din Timişoara va interpeta spectacolul „Banca”, trupa Impuls din Cluj va fi prezentă cu piesa „Leonce şi Lena” iar trupa Nil Timişoara va încheia seara cu piesa lui Carlo Goldoni, „Slugă la doi stăpâni”. Sâmbătă vor putea fi vizionate spectacolele „Facebook Alive” cu trupa croată Franzel Ossjek, „Soţul ideal” după Oscar Wilde, cu trupa Bruk din Sibiu, „Chefuri şi vrăjeli”, un colaj după A.P. Cehov cu trupa Nil Timişoara şi „Casa Bernardei Alba” după F.G. Lorca, cu trupa Bukowiner Phoenix din Cernăuţi. Pentru ziua de duminică, sunt programate spectacolele „Ralf a dispărut” de H.G. Kraus, cu trupa Jovan Jovanović Zmaj din Novi Sad, „Barbă Albastră sau speranţa femeilor” de Dea Loher, interpretat de trupa Nil din Timişoara şi „Coupé de monodrame”, în interpretarea trupelor Nil şi After Nil Timişoara. Ultima zi a festivalului are în repertoriu spectacolele „Pană de curent” cu trupa maghiară Junge DBU Szekszárd, „Protagonista” de J.P. Dopagne cu trupa Sigma Art din Bucureşti şi „Uneori ninge în aprilie” de J. Santos Lopez, cu trupa Nil Timişoara. Seara se va încheia cu scurte demonstraţii din cadrul atelierelor, urmate de festivitatea de premiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.