Firmele din județul Timiș, care au dezvoltat un produs inovativ, au șansa...

Firmele din județul Timiș, care au dezvoltat un produs inovativ, au șansa să-l comercializeze la nivel global. Cum le ajută un program unic în România

0
DISTRIBUIȚI

tehnologie

15 antreprenori din întreaga țară, inclusiv din județul Timiș, care au dezvoltat un produs tehnologic inovativ, indiferent în ce domeniu, care ar putea să aibă un impact asupra populației de pe tot globul, sunt așteptați să se înscrie, pentru cel de-al doilea an consecutiv, la un program unic în România. Este vorba despre RICAP, un program de asistență în comercializarea inovării, prin intermediul căruia companiile care au tehnologii inovative nu doar că vor primi niște informații teoretice, ci vor avea posibilitatea de a lua legătura cu mari firme dispuse să bage bani în dezvoltarea ideilor antreprenorilor.

Săptămâna trecută, la Timișoara, reprezentanții companiei care a inițiat RICAP în România s-au întâlnit cu cercetători de la Universitatea Politehnica, antreprenori și oameni de afaceri din Timișoara cu care au discutat despre zona de inovare, ce resurse au antreprenorii locali și cum îi ajută RICAP să-și comercializeze produsele pe piața internațională.

Anul trecut, în cadrul programului s-au înscris 100 de antreprenori, dar au fost aleși doar 15.


Acești antreprenori selectați au venit cu idei din cele mai diversificate. “Avem inovații destul de diferite, de la un software care programa plăcuțele embeduite, adică smartTV-ul tău și alte device-uri fără a avea nevoie de cod, până la mini-eoliene care folosesc vântul și o altă dinamică a axului, care pot fi folosite de agricultori sau business-uri mici, sau filtre de purificare a apei cu bioparticule”, ne-a spus Silvia Rusu, purtătorul de cuvânt RICAP.

Antreprenorii din județul Timiș care doresc să se înscrie în program o pot face până la data de 15 iulie pe site-ul www.ricap.ro. Cei care vor fi selectați intră într-un program specializat, un mentor din România și unul din Statele Unite îi vor ajuta să promoveze produsele inovative realizate, dar vor avea acces și la diverse resurse tehnologice, așa cum sunt seminariile de specialitate sau webinariile. Mai mult, anul trecut, doi antreprenori au fost în Statele Unite unde au avut întâlniri cu potențiali investitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.