Fonduri de la Banca Mondială pentru achiziționarea de aparate de radioterapie. Din...

Fonduri de la Banca Mondială pentru achiziționarea de aparate de radioterapie. Din ce motiv RIDICOL se tem medicii timișoreni că acestea nu vor fi puse în funcțiune niciodată

1
DISTRIBUIȚI

4621-315515-08aparat

Banca Mondială a alocat, săptămâna trecută, 200 de milioane de euro pentru achiziționarea de aparate pentru radioterapie noi în cele trei institute oncologice din țară, dar și în centrele universitare mari, așa cum este Clinica de Radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara.

Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal din Timișoara, ne-a declarat că nu știe câți bani vor fi repartizați pentru clinica de radioterapie din orașul nostru, dar vestea este una “îmbucurătoare”. Pe de altă parte, Sorin Dema, șeful Clinicii de Radioterapie, a ținut să precizeze că ar fi nevoie de astfel de echipamente, mai ales că nu au mai fost achiziționate aparate de radioterapie din anul 2000.

Totuși, radioterapeutul timișorean atrage atenția că există o mare problemă în ceea ce privește locul în care vor fi instalate echipamentele.


“Ar fi o nevoie foarte mare de aparatură de radioterapie, dar dacă va veni, nu știu unde va fi instalată pentru că noi nu avem un institut oncologic. Când am primit ultimul aparat de radioterapie în anul 2000, am așteptat șapte ani să-l punem în funcțiune pentru că atât i-a trebuit primăriei să realizeze buncărul în care echipamentul a fost instalat”, atrage atenția Sorin Dema.

Șeful Clinicii de Radioterapie din Timișoara a mai adăugat că, din punctul său de vedere, “aparatura va veni degeaba”, și asta pentru că la Clinicile Noi nu ar mai fi spațiu pentru realizarea unui astfel de buncăr. Singura soluție ar fi ca primăria să fie de acord să se construiască buncărul pe un spațiu din Parcul Botanic, plus că reprezentanții municipalității trebuie să realizeze acest buncăr din fondurile proprii.

1 COMENTARIU

  1. Au mai fost astfel de fonduri, pe care le ancheteaza in prezent DNA. Prin subsolurile spitalului judetean Timisoara zace aparatura de milioane de euro, inutilizabila, achizitionata cu bani europeni. Banii s-au evaporat ! Comisioanele asisderea ! Iar fraierii suporta consecintele ! Si in loc sa rezolve problema, domnul Barsasteanu se „ascunde” in Parlament. Stie ceva despre aceasta aparatura achizitionata aiurea ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.