Guvernul a aprobat transferul aeroportului din Timișoara în administrarea CJT. Ce spune...

Guvernul a aprobat transferul aeroportului din Timișoara în administrarea CJT. Ce spune vicepreședintele Călin Dobra despre tranzacție

0
DISTRIBUIȚI

aeroportul timisoara mic p

Guvernul a aprobat astăzi un Proiect de Lege prin care să transfere gratuit procentul de 80% din acțiunile deținute la Aeroportul Timișoara către Consiliul Județean Timiș. Practic, aeroportul din Timișoara va trece în administrarea Consiliului Județean Timiș, fără ca Primăria Timișoara să primească vreo acțiune, deși inițial, când încă erau în USL, președintele CJT, Titu Bojin, și primarul Timișoarei, semnaseră un protocol prin care acestea urmau să se împartă între cele două instituții. 

Guvernul a aprobat, în ședinta de guvern de astăzi, un proiecte de lege „privind transferul,  cu titlul gratuit, al pachetului integral de acțiuni la Societatea Națională ”Aeroportul Internațional Timișoara-Traian Vuia”-S.A din proprietatea privată a statului și din administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea privată a județului Timiș și în administrarea Consiliului Județean Timiș”.


Proiectul urmează să fie trimis spre aprobare în Parlament. Prezent la emisiunea PRESSALERT LIVE, vicepreședinte CJT, Călin Dobra, a declarat că această măsură este binevenită, întrucât instituția pe care o conduce este cea mai în măsură să gestioneze aeroportul: „Cred că este un lucru demult dorit pentru autoritățile publice din județul Timiș, pentru că vrem să o încercăm o strategie județeană, regională, de dezvoltare, iar acum avem această posibilitate. A fost discuția cu Primăria Timișoara să mergem în comun, dar s-a dorit trecerea lui la CJT, deoarece consiliul județean reprezintă întreg județul”.

Întrebat dacă administrația județeană va primi și terenurile aferente aeroportului, Dobra a spus că „aeroportul are aproximativ 280 de hectare. Astăzi, din ce știu, s-a făcut transferul de acțiuni de 80 la sută de la Ministerul Transporturilor, iar 20 la sută rămâne la Fondul Proprietatea. Eu sunt sigur că avem și sprijinul guvernului pentru a prelua terenurile respective”. Dobra a anunțat că, în momentul în care CJT va prelua oficial pachetul majoritar, va face o analiză a consiliului de administrație, dar că directorul actual, Dan Idolu, membru PSD, va fi cu siguranță susținut în continuare. „Nu puteam gândi sau demara proiecte până nu aveam proprietatea aeroportului. Se va face o analiză a consiliului de administrație când vom prelua oficial. Nu avem semne de întrebare asupra activității domnului Dan Idolu”, a concluzionat vicepreședinte PSD al județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.