„Halatele albe” din Timiș se pregătesc de PROTESTE. Ce solicită Ministerului Sănătății...

„Halatele albe” din Timiș se pregătesc de PROTESTE. Ce solicită Ministerului Sănătății astfel încât să nu se ajungă la grevă generală

2
DISTRIBUIȚI

greva sanitasSindicaliștii Federației Sanitas amenință cu proteste și pichetări ale ministerelor Sănătății, Muncii și Finanțelor, începând de săptămâna viitoare, dacă nu vor fi majorate cu cel puțin zece la sută salariile celor care lucrează în sănătate. Și cadrele medicale din județul Timiș sunt alături de colegii lor din întreaga țară. Livius Cârstea, liderul Sindicatului Sanitas Timiș, spune că personalul medical este decis să iasă din nou în stradă pentru că în toamna anului trecut, când au avut loc mai multe acțiuni de protest, angajații din sănătate “au fost duși cu zăhărelul”.

“Am semnat un acord în urmă cu trei luni, dar se pare că guvernanții nu s-au ținut de cuvânt și nu și-au respectat angajamentul.


Oamenii au ajuns la capătul puterilor, nu există un sistem de salarizare, salariile nu au crescut cu niciun procent, în schimb am auzit că se discută creșterea salariilor celor de la SRI cu zece la sută. Este posibil așa ceva?”, atrage atenția Livius Cârstea.

Președintele Sindicatului Sanitas Timiș spune că nu a fost deblocat niciun post, deși guvernanții au spus că vor face ceva în acest sens, astfel că județul nostru ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește posturile blocate. “Este dramatic ce se întâmplă în județul Timiș, pentru că spitalele își desfășoară activitatea cu personal foarte puțin. Ne ne liniștesc ofertele Ministerului Sănătății, nu există un contract colectiv de muncă, vrem să se deblocheze posturile din sistemul sanitar”, a mai precizat Livius Cârstea.

Din 23 iunie și până pe 4 iulie, sindicaliștii Federației Sanitas au de gând să organizeze proteste și pichetări ale ministerelor Sănătății, Muncii și Finanțelor pentru a cere o creștere cu zece la sută a salariilor din sănătate și asistență socială și un contract colectiv de muncă în sectorul sanitar. În cazul în care guvernanții nu vor ține cont de cererile sindicaliștilor, aceștia se gândesc să organizeze o grevă de avertisment în sistemul sanitar, dar se poate ajunge chiar și la grevă generală.

2 COMENTARII

  1. Cei care stau cu ochii pe noi, si vegheaza, daca totul merge cum trebuie in Romania, ce parere au ? sau comisarii europeni sunt pusi doar sa arunce cu praf in ochi la mujicii din Romania ? Adica, tot timpul cand se taie, se taie buget de la sanatate si invatamant – ca sa fim la limita subzistentei. Asta nu vad domniile lor??, vin si ne tin prelegeri frumoase despre economia de piata, despre CORUPTIE si stat de drept,etc. Dar cand e vorba de ceva concret – mucles – n’aud nimic din partea domniilor lor. Sau mai lejer, se spala pe maini – si spun ca trebuie sa ne rezolvam problemele singuri. Atunci ce mai cauti cu alte indicatii pe aici ?? Cum e sa traiesti din 300/400 euro pe luna, cu preturi la mancare/carburanti comparabile cu cei din vest. Sa fie doar un acord tacit ? Unde sunt parlamentarii/si europarlamentarii romani care mai ieri se milogeau dupa voturi ? Are vre’unul tupeu sa-si puna vocatia in joc – sau sunt doar niste parliti trecatori ?

  2. sa li se mareasca salariile ? de ce? nu vor mai lua spaga? vor trata bolnavii cu rersponsabilitate? eu nu cred asta ! daca ar fi dupa mine i-as da afara in proportie de 80% pentru ca sunt destui incompetenti si slab pregatiti si as incepe cu infectul spital MUNICIPAL adica cu spitalul mortii ,acolo unde am vazut ce se intampla si cata bataie de joc este .Medici care ar trebui sa fie in pensie stau ca niste capuse si mai sug din banii statului fara a fi preocupati de pacient , niste unele din UPU pe care iti vine sa le dai una dupa cap la felul cum vorbesc si cum lucreaza .tot spitalul este infect si cine nu ma crede sa mearga sa vada .nu inteleg DSP-ul ce face si cum ii autorizeaza?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.