Imagini DE NEUITAT în Piața Operei din Timișoara. Ce reprezentații inedite puteți...

Imagini DE NEUITAT în Piața Operei din Timișoara. Ce reprezentații inedite puteți vedea la Festivalul European al Spectacolului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1354937282">

Puja 07_resize

A doua zi a FEST – FDR 2014 (Festivalul European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești) a oferit publicului emoții cât cuprinde. După un spectacol de dans contemporan și stand-up comedy cu Răzvan Mazilu și Dan Badea, povestea s-a mutat în centrul orașului, în fața Teatrului Național unde spaniolii de la Grupo Poja! au plonjat direct în Alice în Țara Minunilor.

O macara cu brațul lung de 50 de metri, nouă artiști acrobați în aer, cinci muzicieni pe scenă, ideea lui Martín Herrero, Gastón Iungmann, Sara Serrano, Luciano Trevignani, Cristián Weidmann, după Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll, Do do land, a ținut cu sufletul la gură o Piață a Victoriei plină-ochi.

”Inspirat din lumile subterane ale lui Lewis Carroll, Do Do Land este un spectacol ce se desfășoară pe mai multe niveluri, care păstrează ceva din Alice și toate celelalte sensuri și senzații izvorâte din Țara Minunilor – Do Do Land. Dar de ce Do Do Land? Ludwig Carroll Dodgson (Lewis Carroll ) avea o problemă de vorbire, astfel că, atunci când se prezenta, spunea “Bună ziua, numele meu e Do Do Do Dodgson”. În glumă, cunoscuții îi spuneau Do Do. Când a scris Alice, a decis că vrea să fie unul dintre personaje, astfel că apare în carte ca pasărea Do Do. Acrobațiile aeriene, simplitatea, muzica live și interacțiunea cu publicul, un concept dramaturgic inovator și nenumărate alte elemente vizuale sunt doar câteva dintre minunile din magicul tărâm Do Do”, ne spune Codruța Popov, secretarul literar al Teatrului Național din Timișoara.

Spectacolul, la care accesul este liber, se va juca din nou în seara aceasta, de la ora 22,00, în același loc.

Vineri, în secțiunea outdoor a festivalului urmează un concert, în parcul din fața Sălii 2, cu Ze Murnau, iar sâmbătă, FEST-FDR 2014 umple o piscină cu 7 tone de apă, în fața Teatrului Național, pentru artiștii spanioli de la Senza Tempo, care vor prezenta spectacolul Lazurd. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul TNT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.