Imagini INEDITE dintr-o poveste post-apocaliptică, pe picioroange și biciclete suprapuse, în centrul...

Imagini INEDITE dintr-o poveste post-apocaliptică, pe picioroange și biciclete suprapuse, în centrul Timișoarei. Cum arată viitorul, în varianta dramaturgică FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1719705824">

ULRO (3)

După apocalipsă vine ploaia. Între metafore și poezie, polonezii de la Teatr Snow au jucat, luni noaptea, ultimul spectcaol din cadrul FEST – FDR 2014 în Piața Victoriei.

În Ulro, polonezii au adus în Piața Victoriei, pe o ploaie rece, parcă trimisă să întregească atmosfera post-apocaliptică, costume SF, argintii, arme sofisticate si bizare, biciclete suprapuse, câte  două sau trei picioroange. O lume în care oamenii rămân singuri și sunt dați uitării. Așa arată scenariul post-apocalipsei în viziunea artiștilor polonezi. ”Vrem ca publicul să creeze propria poveste. Unul din cele mai grele momente din spectacol a fost cel în care căutăm lumina și încercăm să o prindem”, afirmă Monica Roguszczkt, una din actrițele care  a mers pe picioroange.

Ulro vorbește până la urmă despre cel mai mare pericol ce planează asupra omului modern: pericolul uitării. Deși ne putem adapta la absența sacrului, niciunul dintre noi nu are puterea de a descifra o lume lipsită de el. O parabolă a totalitarismului spusă în modul cel mai spectaculos, de pe picioroange, Ulro este o producție plină de culoare, dar și de forță, care explorează simbolul unui tărâm al suferinței spirituale, împrumutat de la scriitorul William Blake.
”Este o parabolă a ceea ce noi am trăit deja. Iar ceea ce prezintă aici ei, în forme extrem de curajoase, teatru de picioroange, sunt tot felul de mașinării”, precizează Oana Borș, selecționerul ediției din acest an al FEST FDR, eveniment organizat de Teatrul Național din Timișoara.

Teatr Snow, trupa de teatru din Polonia va mai prezenta un spectacol și astăzi, de la ora 17, pe strada Mărășești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.