A început construcția celui mai mare pod din sticle de plastic din...

A început construcția celui mai mare pod din sticle de plastic din lume. Inițiatorii proiectului încă mai au nevoie de PET-uri FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2055995062">

pod bega sticle de plastic

Timișoara este tot mai aproape de a intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare pod din PET-uri din lume. Asociația EcoStuff România, inițiatoarea proiectului, anunță că a început deja construcția primelor elemente care vor forma podul, în piscina plină cu sticle de plastic de la terasa La Căpițe, situată vizavi de Universitatea de Vest.

Totuși, organizatorii nu au reușit încă să strângă cele 160.000 de PET-uri necesare realizării podului peste Bega ce va fi “lansat la apă” peste doar câteva zile, între 24 și 25 iunie. În acest sens, Radu Rusu, președintele EcoStuff România  anunță că, deși s-a strâns un număr impresionant de sticle de plastic, timișorenii sunt invitați în continuare să aducă PET-uri, în special de 0,5, 2 și 2,5 litri.

“Fiind un proiect foarte mare este nevoie de implicarea cât mai multor voluntari în această etapă finală, de construcție. Toți cei care vor să dea o mână de ajutor și să-și treacă numele în dreptului unui proiect care ar putea intra în Cartea Recordurilor sunt așteptați în fiecare zi începând cu ora 11.00 în locația amintită”, mai transmit reprezentanții EcoStuff România.

cu.podu” este un proiect prin care se dorește atragerea atenției asupra cantității enorme de ambalaje din plastic care poluează apele din România și din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.