INCREDIBIL După șapte luni de la achiziționare, cel mai performant tomograf din...

INCREDIBIL După șapte luni de la achiziționare, cel mai performant tomograf din vestul țării nu a fost pus în funcțiune. Care este motivul

1
DISTRIBUIȚI

tomograf spitalul de copii

Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara are, începând cu luna noiembrie a anului trecut, cel mai performant computer tomograf din vestul țării, care stă nefolosit.


Echipamentul de ultimă generație a costat peste un milion de euro și a fost achiziționat cu bani de la Ministerul Sănătății și Primăria Timișoara.

Deși reprezentanții unității medicale se lăudau că, cel târziu în luna ianuarie 2014, micuții vor beneficia de investigații medicale complexe gratuite, computerul tomograf nu a fost pus în funcțiune nici în acest moment. Andrei Zeno, directorul medical al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, ne-a spus că de abia în urmă cu puțin timp a fost obținută autorizația de funcționare.

“Tomograful este în teste în acest moment. Acum se face training cu personalul care va lucra cu echipamentul, urmând ca în cel mult două săptămâni pacienții să beneficieze de investigații imagistice”, a precizat medicul Andrei Zeno.

Anual, aproximativ 80.000 de micuți din toate județele din vestul țării sunt tratați la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu”. Prea puțini dintre aceștia beneficiază de investigații imagistice, care i-ar ajuta pe medici să descopere o boală mai ușor, și asta pentru că spitalul decontează un anumit număr de investigații care se realizează la un centru privat care deține un astfel de echipament performant.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.