City managerul Timişoarei a visat, în direct, la PRESSALERT LIVE, la fântâni...

City managerul Timişoarei a visat, în direct, la PRESSALERT LIVE, la fântâni cu foc pe malul Begăi după model australian VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

SORIN DRAGOI LA PRESSALERT09_resize

Invitat la PRESSALERT LIVE, city managerul Timișoarei, Sorin Drăgoi, a arătat că rezonează cu primarul Nicolae Robu, cel puțin în privința obiectivelor turistice ieșite din comun.

Ideea primarului, aceea de a construi fântâni arteziene spectaculoase pe canalul Bega este agreată de Sorin Drăgoi, acesta fiind inspirat și de ultimul său concediu. „Am văzut la Melbourne o fântână pe râu, și cu foc chiar pe malul râului, care s-ar preta și aici. De ce nu? Înțeleg că sunt alte priorități, dar am ca și contraargument următorul scenariu: am fost la Pamplona, un mic orășel din Spania, unde se organizează două evenimente pentru care sunt celebri în toată lumea, cursa cu tauri de pe străzi și bătaia cu roșii. În săptămâna în care organizează acea alergare a taurilor pe străzi, orășelul Pamplona încasează 50 de milioane de euro.


Un astfel de punct de atracție pe Bega unde poți să faci concerte, restaurante, poți să proiectezi meciuri și așa mai departe. Ar exista această posibilitate. N-a spus nimeni că nu vor fi făcute șoselele și trotuarele, dar trebuie să fie și ceva în Timișoara, uitați-vă ce se întâmplă cu festivalurile în oraș. Festivalul de jazz a fost o reușită anul trecut”, a spus Sorin Drăgoi la PRESSALERT LIVE.

Întrebat dacă nu crede că un punct de atracție mai bun pentru Timișoara ar fi reprezentat de un muzeul al revoluției din 1989, city managerul a spus că „ar fi bine să se realizeze și asta, este păcat să nu ai un punct de atracție. Nu spun că se vor face mâine, spun doar că ar fi frumos să fie făcute. Orice lucru care înfrumusețează orașul e bine să-l faci. Ar fi extraordinar să facem și un muzeu al revoluției, bineînțeles”.

4 COMENTARII

  1. Asadar, daca acest individ pune semnul egal intre un festival de jazz si o demonstratie cu tauri si o bataie cu rosii…. ce sa mai spun, cred ca trebuie toti sa ne facem sepuku. Fantani cu foc?!?! Australia…. Spania.. Si oare ce s-ar mai potrivi orasului astuia? Niste iglu-uri, ceva maimute prin Operei, poate chiar si ceva cobre. Flacari, fum, petarde, scantei, orice numai sa iasa banii. Atat. Bani si circ (pardon, atractie turistica). Foarte bun titlul ales de Pressalert: ….A visat, in direct…. Corect. Va compatimim, domnule.

  2. Domnul Dragoi chiar este un specialist, a demostrat asta pe banii lui prin afacerile pe care le-a dezvoltat. Felicitari si mult spor la treaba, aveti nevoie la primarie 🙂

  3. Sistemul „City Manager” reprezinta implementarea managementului profesionist in conducerea unui oras. Nu este o utopie, ci este un sistem folosit cu succes in Statele Unite si in Europa de Vest de aproape 100 de ani.
    Mai precis, in mod normal un city manager este responsabil pentru controlul operatiunilor derulate de municipalitate si pentru implementarea masurilor adoptate de consiliul local. El actioneaza asemenea unui CEO (chief executive officer) al unei corporatii care acorda servicii de management profesionist. Managerul este subordonat consiliului local, de obicei in baza unui contract in care sunt clar evidentiate drepturile si obligatiile sale, iar ideal este ca acesta sa nu fie membru al nici unui partid politic, aceasta deoarece el trebuie ales pentru profesionalismul sau, si nu datorita afilierii la un anumit partid. Cele mai frecvent intalnite atributii si responsabilitati ale unui city manager includ: supravegherea zilnica a departamentelor primariei si a conducatorilor acestora, pregatirea proiectelor bugetelor anuale, acordarea de consultanta pertinenta in diferite probleme de interes pentru consiliu, intalnirea cu cetatenii sau grupuri organizate ale acestora pentru o mai buna intelegere a problemelor care ii preocupa, asigurarea unui leadearship care sa incurajeze performante mai ridicate ale lucratorilor/functionarilor municipalitatii si in general asigurarea normala si eficienta a dezvoltarii activitatilor realizate de municipalitate in baza unei intelegeri aprofundate a modului in care acestea se desfasoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.