Institutul de 18 milioane de euro al Universității Politehnica din Timișoara va...

Institutul de 18 milioane de euro al Universității Politehnica din Timișoara va face parte dintr-o rețea europeană de centre de cercetare. Ce ajutor va primi de la nemți

1
DISTRIBUIȚI

P1060907

Universitatea Politehnica din Timișoara va contribui la realizarea de proiecte pentru Europa Centrală și de Est prin care să fie valorificate resursele energetice. Totul va fi posibil după ce universitatea timișoreană a realizat un Institut de Cercetări pentru Energii Regenerabile care a costat 17,5 milioane de euro.

Săptămâna trecută, doi reprezentanți ai Centrului pentru Europa de Est al Universității Hohenheim au vizitat institutul cu scopul de a identifica potențialul de cercetare al acestuia în vederea dezvoltării de proiecte comune cu participarea țărilor din estul și centrul Europei.


Potrivit reprezentanților UPT, în urma vizitei, membrii delegației germane vor prezenta la Viena o propunere de rețea de centre axate pe valorificarea resurselor energetice și un pachet de propuneri de proiecte de dezvoltare regională cu implicare în spațiul rural.

Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile este un proiect ambițios al Universității Politehnica din Timișoara, finanțat din fonduri europene. ICER este unul dintre cele mai moderne institute de cercetare din țară, al cărui sediu se află într-o clădire nou-nouță, dotată cu echipamente de ultimă generație. Printre achizițiile efectuate prin proiect se numără un microscop electronic de transmisie unic în România care a costat un milion de euro, spectrometre cu rezonanță magnetică nucleară RMN, cromatograf de gaz cuplat cu spectrometru de masă, difractometru cu raze X pentru pulberi. Toate acestea au contribuit la propulsarea Universității Politehnica în topul universitǎților europene.

1 COMENTARIU

  1. Bravo! Universitatea Politehnica din Timișoara! Bravo Dl. RECTOR Prof.Univ.Dr.Ing. Viorel-Aurel SERBAN si tuturor celorlalti Profesori care au contribuit la acest minunat proiect al Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile! BRAVO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.