Interpol a emis o alertă după evadarea a trei detinuţi periculoşi dintr-o...

Interpol a emis o alertă după evadarea a trei detinuţi periculoşi dintr-o închisoare din Canada

0
DISTRIBUIȚI
<


p>interpol

Interpol a emis, miercuri, la cererea Canadei, o alertă globală „portocalie”, după ce trei prizonieri, „consideraţi extrem de periculoşi”, au evadat, pe 7 iunie, la bordul unui elicopter, dintr-un centru de detenţie din Quebec.

Cei trei bărbaţi, Yves Denis, în vârstă de 35 de ani, Denis Lefebvre, în vârstă de 53 de ani, şi Serge Pomerleau, în vârstă de 49 de ani, urmau să fie judecaţi pentru „trafic de stupefiante, crime şi banditism”, precizează într-un comunicat organismul internaţional de cooperare poliţienească, cu sediul la Lyon, în Franţa.

Interpol a transmis această „notificare portoclaie” celor 190 de ţări membre, „cu scopul de a ajuta poliţia la localizarea şi arestarea fugarilor şi pentru a alerta cu privire la periculozitatea lor”.

„Orice persoană care îi recunoaşte să nu intre în contact cu ei şi să semnaleze prezenţa lor la poliţia locală sau naţională”, se arată în comunicatul publicat de Interpol.

„Notificările portocalii” sunt emise pentru „orice act sau eveniment susceptibil să constituie un risc pentru siguranţa şi securitatea cetăţenilor din lumea întreagă”, precizează Interpol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.