Invitație la o PREMIERĂ în pași de tango la Teatrul Național din...

Invitație la o PREMIERĂ în pași de tango la Teatrul Național din Timișoara. Cum va fi transpusă pasiunea dansului argentinian pe scenă

0
DISTRIBUIȚI

29_resize

Teatrul Național din Timișoara lansează la final de stagiune o invitație în atmosfea străzilor din Buenos Aires. În interpretarea live a cunoscutului grup Nuevo Tango Quintet, artiștii scenei naționale timișorene se aruncă într-o efervescență a emoțiilor. Una în care toată lumea, deopotrivă actori și public, e invitată să danseze.

”Pasiune în stare pură Nuevo Tango pe muzica lui Astor Piazzolla, Maria de Buenos Aires construiește printre zâmbete și lacrimi o lume a senzațiilor, a amintirilor  trecute și viitoare, o lume a sunetelor și a dansului, care, împreună, recreează povestea unui Orfeu al zilelor noastre, aflat în căutarea Euridicei lui, o poveste despre Creația din și prin iubire”, ne spune Codruț Popov, secretarul literar al Naționalului timișorean.

Muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer se întâlnesc în interpretarea actorilor Teatrului Național din  Timișoara – Alina Ilea, Claudia Ieremia, Victor Bucur, Ion  Rizea, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Cristina  König, Adriana Sâncrăian, Angelo Duciuc, Raul Bastean, Raul Lăzărescu și Adrian Cozan, cărora li se alătură Nuevo Tango Quintet și Iuliana Ambăruș (violă), Carmen Paulescu (vioară), Gianluca Vanzelli (flaut), Andrei Șaramet (violoncel), Radu Alexandru Pieloiu (percuție), Andrei Voica (vibrafon, xilofon) și dansatorii Cristina Deju și Silviu Gușat.


Coregrafia este concepția lui Răzvan Mazilu, conducerea muzicală aparține lui Alin Stoianovici, scenografia – Alinei Lățan (costume) și lui Zsolt Fehervári (spațiu scenografic), în acest spectacol semnat de regizoarea Ada Lupu.

Prima reprezentație cu public a spectacolului Maria de Buenos Aires este programată duminică, 29 iunie, de la ora 7 seara, la Sala 2 a Teatrului Național.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.