Iohannis: „Dacă vreo instanţă constată că sunt incompatibil, evident că voi RENUNŢA...

Iohannis: „Dacă vreo instanţă constată că sunt incompatibil, evident că voi RENUNŢA la funcţia publică”

0
DISTRIBUIȚI

Iohannis, Busoi07

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că în situaţia în care va pierde procesul de incompatibilitate cu ANI se va retrage din funcţia publică pe care o deţine, respectiv cea de primar al Sibiului, menţionând însă că nu consideră că va pierde procesul aflat la ÎCCJ.

Iohannis a fost întrebat dacă se va retrage din cursa prezidenţială şi din funcţia de primar al Sibiului în cazul în care va pierde procesul pe care îl are cu Agenţia Naţională de Integritate, fiind acuzat de incompatibilitate.

„Nu consider că voi pierde procesul, iar dacă va fi situaţia atunci vom discuta. Nu o să fiu eu cel care se cramponează de o funcţie publică. Dacă vreo instanţă constată că sunt incompatibil evident că voi renunţa la funcţia publică”, a răspuns liderul PNL.

El a menţionat că în prezent procesul său se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde aşteaptă primul termen de judecată.

„Speţa mea cu ANI este situaţia de incompatibilitate din cauză că sunt primar, sunt şi reprezentantul Sibiului în CA al Societăţii de apă.


În prima instanţă, la Curtea de Apel Alba Iulia am primit dreptate şi a fost desfiinţat raportul ANI. Între timp, ieri, am primit corespondenţa de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care îmi cere un punct de vedere, care pe urmă se va insera în dosar şi probabil voi primi o comunicare care se referă la un termen la această instanţă, lucru care nu s-a întâmplat. Sunt optimist aici”, a afirmat Iohannis.

Liderul PNL a opinat că este necesară o modificare în actuala legislaţie referitoare la situaţia de incompatibilitate a primarilor aflaţi în consiliile de administraţie ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară.

„Părerea mea este că legea trebuie modificată, fiindcă este o incompatibilitate de tip public-public foarte specială şi specifică datorită construcţiei asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară rezultate din negocierea din Comisia Europeană avem aceste structuri unde operatorii în special pe apă, canal sunt 100% în mână publică, acţionarii fiind de regulă consiliile locale, mai generic unităţile administrativ-teritoriale. După părerea mea, primarul este cea mai potrivită persoană pentru a reprezenta uniunea administrativ-teritorială şi în adunarea de dezvoltare intercomunitară şi în adunarea generală a acţionarilor. O astfel de modificare a legislaţiei aş considera-o binevenită”, a mai afirmat Iohannis.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. În septembrie, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.