Iohannis: Reducerea temporară a CAS este o „electorată” pentru mediul de afaceri

Iohannis: Reducerea temporară a CAS este o „electorată” pentru mediul de afaceri

1
DISTRIBUIȚI

klaus_iohannis

Reducerea temporară a CAS este o „electorată” pentru mediul de afaceri, iar Victor Ponta „demonstrează tuturor că singurul model economic pe care îl utilizează este câştigul electoral”, a declarat, joi, preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, scrie Mediafax.

„Reamintim faptul că PNL s-a pronunţat ferm în favoarea reducerii poverii fiscale asupra muncii încă de la începutul anului 2013, care era de fapt, din punct de vedere economic, momentul optim de stimulare a mediului de afaceri prin reducerea CAS la angajator.


Este îngrijorător faptul că Guvernul nu a reuşit să convingă FMI în privinţa reducerii CAS la angajator cu 5 puncte procentuale. După declaraţii de intenţie dintre cele mai optimiste, chiar asigurări certe pe care Victor Ponta le-a dat în repetate rânduri, că va convinge FMI în ceea ce priveşte reducerea poverii fiscale asupra muncii, amânarea evaluării acordului cu FMI este un eşec major pe care Victor Ponta şi Guvernul PSD trebuie să şi-l asume”, se spune într-o declaraţie a lui Iohannis. Iohannis susţine că, faptul că „FMI nu a fost de acord cu reducerea CAS, demonstrează că Guvernul nu şi-a făcut temele, aşa cum a anunţat în Memorandumul semnat în februarie 2014”.

„De fapt, Guvernul nu a adaptat «cadrul fiscal-bugetar» astfel încât reducerea CAS să devină sustenabilă şi în ochii organismelor financiare internaţionale”, afirmă Iohannis şi conchide: „În aceste condiţii, decizia Guvernului reprezintă un semnal de alarmă pentru mediul de afaceri.”.

 

1 COMENTARIU

  1. Asta e nebun sau e doar Iohannis in goliciunea lui spirituala? De unde vede impostorul reducere temporara in conditiile in care aceasta masura fiscala va fi prevazuta si consecintele sale vor fi bugetate anual?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.