Ivan: Macovei l-a girat pe Marian Căpăţînă pe lista ARD. Macovei: Am...

Ivan: Macovei l-a girat pe Marian Căpăţînă pe lista ARD. Macovei: Am fost împotriva candidaturii sale

0
DISTRIBUIȚI

Conferinta Agenda Europeana a PDL - Hotel Hilton - Bucuresti.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că Monica Macovei a girat în 2012 candidatura la parlamentare a lui Marian Căpăţînă, reţinut în cazul Mircea Băsescu, Macovei precizând că a votat împotriva validării candidaturii acestuia şi cerând PSD să nu mai facă legi pentru infractori, scrie Mediafax. ”Legat de cazul în care sunt implicaţi Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă, nu pot să nu mă întreb ce părere are doamna Macovei despre mizeria de la ea din partid. Căpăţînă este un personaj care a candidat pe listele ARD în 2012, trecând de criteriile de integritate ale Monicăi Macovei. Cu alte cuvinte, Macovei l-a girat pe Căpăţînă şi, implicit, întreg clanul Bercea! Asta, apropo despre cât de credibilă e doamna Macovei”, afirmă Ivan într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al PSD adăaugă: ”Până acum, Macovei n-a spus nimic despre acest caz. Sunt curios dacă şi acum girează aceste nume şi continuă să spună că totul e curat şi în regulă la ei în curte”. Ulterior, europarlamentarul PDL Monica Macovei a transmis, la rândul său, un comunicat în care arată că ”justiţia este independentă şi procurorii şi judecătorii îşi fac datoria, indiferent de persoana anchetată, aşa cum au făcut mereu în ultimii 9 ani”, de când a înfiinţat DNA. Ea mai susţine că ”justiţia este egală pentru toţi”, ”nimeni nu este şi nu trebuie să fie deasupra legii, nici politicienii, nici membrii familiilor lor”, iar ”în cazul Mircea Băsescu justiţia să-şi urmeze cursul”.

”Ponta şi mafia PSD să ne lase cu lecţiile de moralitate.


Au furat şi au luptat împotriva unei justiţii independente, au făcut toate porcăriile posibile să îi scape pe infractori. Românii au azi încă o dovadă clară că procurorii anticorupţie au fost întotdeauna independenţi”, mai declară Macovei. Monica Macovei subliniază că ”partidele politice trebuie să înveţe o dată pentru totdeauna că nu pot tolera membrii de partid cu probleme de integritate”. ”Marian Căpăţînă a candidat din partea ARD, deşi eu am votat împotriva acestuia în Comisia de etică a ARD. Votul a fost «3-2» în favoarea candidaturii. Cei 3 care au votat «pentru» să îşi asume responsabilitatea. Iar PSD să nu mai facă legi pentru infractori, să nu-i mai pună pe liste de candidaţi şi să nu mai facă zid în Parlament ca să-i scape de justiţie şi închisoare”, încheie Macovei.

Marian Căpăţînă a fost candidatul ARD la alegerile parlamentare din 2012 pentru un mandat de senator în judeţul Olt, contracandidat al lui Dan Şova. Marian Căpăţînă, care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Bercea Mondial i-ar fi dat lui Mircea Băsescu pentru a interveni în cazul interlopului, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, a fost reţinut joi seară de procurorii DNA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.