Klaus Iohannis la Timișoara, despre Traian Băsescu, după arestarea fratelui președintelui: „Eu...

Klaus Iohannis la Timișoara, despre Traian Băsescu, după arestarea fratelui președintelui: „Eu dacă aş fi în acea situaţie aş demisiona”

0
DISTRIBUIȚI

 

iohannis trepte

Cuvinte politicoase, dar dure, asta a avut preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, în vizita de la Timişoara, la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

Întrebat ce părere are despre arestarea fratelui conducătorului ţării, Iohannins a spus „rămân la afirmaţia pe care am mai făcut-o. Aceste acuzaţii care s-au făcut în spaţiul public la adresa unui membru al familiei preşedintelui Traian Băsescu, care au în conţinut şi numele preşedintelui Traian Băsescu, sunt de o asemenea gravitate încât noi trebuie să ieşim din discuţie şi justiţia să explice dacă ele sunt adevărate şi dacă preşedintele a fost atins de asemenea chestiuni.


După părerea mea este o situaţie de o gravitate cum nu am mai avut în acest context. Eu sper să primim cât mai repede răspunsurile de la procurori şi judecători. Eu, ca simplu cetăţean, aştept să fiu lămurit dacă preşedintele este sau nu implicat în această chestiune. Dacă este, evident că trebuie să plece. Ştiu că mulţi politicieni au făcut multe afirmaţii, unii care au vorbit azi de dimineaţă şi-au retractat afirmaţiile”.

Legat de declaraţiile preşedintelui conform cărora preferă să lase justiţia să îşi facă treaba decât să îşi apere fratele, Iohannis a spus că „în 2019 putem să ne imaginăm că vor fi mai puţini candidaţi. Eu nu am crezut că preşedintele ţării mele poate să aleagă între a se implica în justiţie sau a nu se implica. Am rămas şi eu surprins şi sper ca următorul preşedinte să nu mai aibă posibilitatea acesta”. Şeful PNL a conchis că „eu dacă aş fi în acea situaţie mi-aş da demisia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.