LECȚIE DE VIAȚĂ Timișeanul care a făcut înconjurul pământului în scaun cu...

LECȚIE DE VIAȚĂ Timișeanul care a făcut înconjurul pământului în scaun cu rotile pleacă din nou la drum. Câți kilometri vrea să parcurgă și cum îi poți fi alături

5
DISTRIBUIȚI

vasile stoica

Vasile Stoica, lugojeanul în vârstă de 44 de ani de Cartea Recordurilor, care a străbătut lumea în scaun cu rotile, se pregătește de o nouă călătorie. Bărbatul pleacă într-un nou turneu prin Europa de aproximativ 12.000 de kilometri și vrea să atingă punctul cel mai sudic al continentului, care este insula Gavdos din Grecia, la 20 de kilometri de Cipru.

Vasile va pleca în turneu vineri, 27 iunie, și se va întoarce în România la sfârșitul lunii septembrie. Traseul este după cum urmează: România (comuna Pișchia), Serbia, Macedonia, Grecia, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Spania, Franța, Marea Britanie, Olanda, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România.

Pentru a reuși să pornească într-o nouă aventură incredibilă, Vasile Stoica are nevoie, însă, de sprijinul oamenilor cu inimă mare. “Am decis să plec într-un nou turneu prin Europa pentru a mă menține în formă. Finanțarea turneului va fi din resurse proprii cât și de către câțiva sponsori și sper că și de către Consiliul Local al Comunei Pișchia care mi-a fost alături și în ultimul turneu până la Capul Nord, Norvegia”, scria pe Facebook Vasile Stoica.


Din păcate, până în acest moment s-au făcut doar 14 donații, ceea ce înseamnă nici 1.200 de lei, iar bărbatul ar avea nevoie în total de 50.000 de lei. Cei care doresc să devină parteneri la acest proiect îl pot contacta telefonic pe Vasile la numărul de telefon 0749494605 sau email: vasile_stoica@yahoo.com.

Membrii Alergotura îl susțin pe Vasile Stoica și au de gând să-l însoțească vineri, 27 iunie, ora 10.00 de la Bencecu de Sus, comuna Pișchia, până în localitatea Dumbrăvița, iar sâmbătă, 28 iunie, tot de la ora 10.00, de la Dumbrăvița prin Timișoara în drumul său spre Serbia. “Ești binevenit și tu să îl însoţeşti pe Vasi! Iar dacă nu poţi alerga, îl poţi susţine printr-un mesaj de încurajare care să-l ajute în momentele dificile ale turneului sau poţi contribui la strângerea fondurilor necesare pentru a-l aduce cât mai aproape de visul său”, transmit membrii Alergotura.

Vasile Stoica a traversat America pe Route 66 de la Los Angeles la Chicago, a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei și o alta până la cel mai nordic. De asemenea, bărbatul aflat în scaun cu rotile a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore în fotoliu rulant

“În luna noiembrie a acestui an doresc să plec în călătoria de care pomeneam încă de anul trecut, adică de la Los Angeles la Santiago de Chile, America de Sud. În această perioadă este iarnă în acea parte a Lumii și de aceea am ales să fac acest turneu prin Europa”, povestește Vasile Stoica despre planurile lui de viitor pe Facebook.

5 COMENTARII

  1. Ar fi bine sa facă aceste drumeții în anumite scopuri caritabile sau de a conștientiza anumite realități amare.
    De exemplu ar putea face aceste tururi în numele propagandei României, sau pentru a încuraja accesibilitatea în orașe, instituții, sau tratamente pentru boala de care suferă sau de care a suferit și la adus în aceasta stare, etc…
    Aici in nord america nu s-a auzit de Vasily cam deloc.
    Prin astfel de propaganda și agenda poate aduna mai multe donații și ridica mai mult interes un jur, mai ales făcând ceva pentru un bun și scop comun, nu doar pt el însuși.

    Succese!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.