Noul manager Marius Craina nu crede că medicii care lucrează în cadrul...

Noul manager Marius Craina nu crede că medicii care lucrează în cadrul Spitalului Județean din Timișoara iau șpagă: „Cei care condiționează actul medical își merită soarta” VIDEO

11
DISTRIBUIȚI

marius craina 2

Ginecologul Marius Craina, proaspăt nimit manager al celui mai mare spital din vestul țării, este printre puținii medici din Timișoara care nu este de acord cu șpaga primită de la pacienți. Cel puțin asta a afirmat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. “Susțin întru totul ce am mai declarat. Nu ai voie,  nu ai dreptul în fața lui Dumnezeu să condiționezi vreodată un act medical, asta susțin cu toată tăria.


Nimeni în cei 25 de ani de activitate nu m-a arătat cu degetul vreodată sau și-a întors capul când m-a văzut vizavi de această problemă. Cei care condiționează actul medical își merită soarta, își asumă niște riscuri, nu ți-o cere nimeni, când ai făcut acest gest devii o unealtă”, a ținut să precizeze managerul celui mai mare spital din vestul țării.

Întrebat dacă în cazul în care pacienții îi vor semnala faptul că anumiți medici care lucrează în cadrul Spitalului Județean din Timișoara le cer șpagă va sesiza organele statului, Marius Craina a adăugat că “îmi voi asuma tot ce depinde de mine ca manager. Din câte cunosc eu, adică foarte mult din personalul din spitalul județean, nu cred că cineva se pretează la așa ceva”.

Marius Craina și-a luat și un angajament. “Nu voi ascunde nicio ilegalitate și voi respecta legea, asta pot să vă spun sută la sută, asta e clar. Niciodată nu voi încerca să driblez sau să nu respect legea. Legalitatea va fi numărul 1 la Spitalul Județean din Timișoara, cel puțin în ceea ce mă privește pe mine și pe oamenii cu care voi lucra”, a conchis noul director al celui mai mare spital din vestul țării.

11 COMENTARII

 1. Succes, domnule doctor ! Dupa o cariera de profesionist in medicina, a sosit, probabil, momentul sa aveti acelasi succes in management. Spre binele pacientilor.

 2. Domnisoara Adriana, regret ca trebuie sa-ti spun dar dl. Craina nu este nici proaspat si nici ales ci numit, instalat, uns sau orice alta formula de exprimare iti permite limba romana fara sa o torturezi.

 3. cu declaratia asta tipul ori minte precum respira ori este extrem de prost. eu cred ca minte ca un nerusinat ceea ce il face un jeg…ca orice alt PSDist.

 4. Felicitari Domnule Conf.Dr. MARIUS Craina! Acest medic este un profesionist si sigur v-a face treaba buna la Spitalul Judetean Timisoara! dar trebuie lasat si ajutat de toti cei implicati in actul decizional medical! FELICITARI SI MULTA RABDARE SI INTELEPCIUNE DOMNULE DOCTOR!

 5. Nu iau medicii spaga, ci iau bani. 🙂

  La ce salarii sunt e normal ca se primesc bani. E o diferenta mare totusi intre a cere bani si a primi. Bine ar fi daca nu ar depinde de banii aia primiti. E foarte greu sa traiesti doar din salariu, dar multi ar fi foarte multumiti daca ar putea trai decent din castigul legal.

 6. NAIV sau ipocrit?!Am fost operata acolo.Nu se cere,iti spun ceilalti pacienti tariful si toti se conformeaza tacit.Sau asta e altceva?!La fel si in alte spitale din TM.Sistemul e acelasi ,la fel si oamenii nu e cazul sa ne credeti/tratati ca imaturi.
  „M” nu e asa cum spu. generalizati.Multi NU ar fi multumiti chiar daca ar castiga mult din salariu,vezi cati magistrati sunt arestati pt spaga desi au peste 8000 lei pe luna?!

  • Nu ma insel. Sunt medici care nu iau banii nici daca ii rogi. Sunt putini, dar sunt.
   Majoritatea isi fac treaba la modul serios, indiferent ca primesc bani sau nu, asta ti-o zic sigur. Dar cand in tara castigi ca rezident incepator 250 de euro din care trebuie sa te intretii si sa mergi si la congrese si sa iti cumperi halate si stetoscoape etc. nu prea ai cum sa rezisti decat daca accepti bani.
   Acum cu bursa s-a mai imbunatatit situatia pentru rezidenti, cei care traiesc doar din salariu au primit o gura de oxigen.

   Dar cand ai de ales intre 2000 ron(sub 500 de euro) in Romania si 3 000 de euro in Germania, avand in vedere ca nu sunt diferente chiar asa mari de cheltuieli de viata, tu ce ai alege?

   E foarte greu sa alegi sa ramai in tara si sa vrei sa traiesti si cinstit. Ti-o spun din propria experienta. Asa ca medicii nu sunt de condamnat ca primesc, dar mafia adevarata e in alte locuri si ajunge la persoanele de conducere, ca domnul din imagine.
   De aia si este sanatatea in situatia in care este, pentru ca mana lor e bagata pana la cot si nu mai ramane pentru ceilalti si ar face orice numai sa nu piarda un pic din cheag.

 7. Bine spus : „Cei care CONDITIONEAZA actul medical ”
  nu cei care primesc! diferenta e uriasa, Domnul Craina un medic extraordinar si cred ca e un om intelept de aceea nu imi vine sa cred ca nu crede ca in judetean se ia spaga. Nu cred ca e atat de naiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.