Mazăre: În cazul lui Mircea Băsescu nu s-a respectat procedura; Kovesi să...

Mazăre: În cazul lui Mircea Băsescu nu s-a respectat procedura; Kovesi să fie suspendată

2
DISTRIBUIȚI

radu-mazare-forbes

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că nu a fost respectată procedura în cazul Mircea Băsescu, nefiind făcute percheziţii la locuinţa acestuia, şi că procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi ar trebui suspendată din funcţie până la lămurirea acuzaţiilor aduse de Bercea Mondial. Mazăre a declarat, astăzi, la finalul şedinţei Consiliului Local, că ”povestea” în care este implicat fratele preşedintelui este ”amplă şi îmbârligată”. “Povestea acolo este mult mai amplă şi mai îmbârligată să-i spunem şi de fapt după cum reiese, şi vedeţi şi dumneavoastră, pe româneşte cred că ţiganii salvează România. Ce ne chinuim noi de zece ani de zile şi tot spunem că instituţiile statului sunt folosite discreţionar, că sunt folosite ca poliţie politică că pentru unii sunt mumă, iar pentru alţii ciumă, iată încep să iasă la iveală cu nişte înregistrări care sunt de necontestat”, a afirmat Radu Mazăre.

El a precizat că ar fi trebuit făcute percheziţii la domiciliul lui Mircea Băsescu, dar şi la familia lui Bercea Mondial pentru găsirea altor dovezi şi că în acest caz nu s-a respectat procedura.“Sigur că aş putea veni şi să întreb aşa: de ce fratelui meu, nu senatorul, celălalt, i-au făcut percheziţii acasă, de ce mamei mele i-au făcut percheziţii acasă, de ce prietenilor mei le-au făcut percheziţii acasă şi domnului Mircea Băsescu, nu mai vorbesc de frate-său că ăla era sus, dar lui Mircea Băsescu şi celor care l-au denunţat nu li s-a făcut aşa ceva.


Când s-a făcut denunţul vineri, conform procedurilor cu care ne-am obişnuit, trebuiau să vină mascaţii şi să le facă percheziţii acasă luni dimineaţă la prima oră că poate găsea parte din mormanul de bani care nu se mai găseşte, îl găsea acasă, indiferent unde s-au făcut tranzacţiile, trebuiau să-i facă percheziţie la birou, poate găseau stickuri, poate găseau stick-uri la Bercea Mondial şi la ceilalţi. Poate găsea carneţelul unde s-au dus şpăgile, lucrul acesta trebuia făcut pe procedură. Nu s-a făcut aşa”, a susţinut Radu Mazăre.

El a menţionat că au existat mai multe elemente în acest caz care îl fac să creadă că cineva a vrut ”să astupe” tot ce s-a întâmplat. “Coroborat cu ce vedem, că dosarul a fost mutat, i-a fost luat procurorului Iacobescu, s-a pus batista pe ţambal în 2011, unde sunt înregistrările de atunci, constatăm că există o încrengătură şi cineva vrea să astupe toate lucrurile astea. De ce s-a transferat dosarul atunci ? De ce s-a transferat dosarul acum ? De ce eu am fost săltat de mascaţi şi am fost plimbat în dubă şi domnul nu? Ieşise frate-su la Cotroceni şi a spus că procedura trebuie făcută pentru toţi, că-i Mazăre, că-i nu ştiu ce borfaş trebuie făcută la fel, mai puţin pentru fratele său ăla de la mare”, a mai spus primarul Constanţei.

Întrebat dacă va sesiza CSM din aceste motive, Radu Mazăre a spus că nu, dar că Parlamentul trebuie să ceară suspendarea din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, până la lămurirea acuzaţiilor care i s-au adus de către Bercea Mondial.

2 COMENTARII

  1. kövesy demisia ca ai luat spaga dela tigani cu stanciu,basestii voi mafia de dreapta hotilor huuuuuuuuuuuuuuuuuuu are dreptate mazare ,la basescu kancy catuse,si perchezitie la csoia modesta din constanta

    • esti mare berbec,go east in zona unde iti place ,unde te simti bine,vestul nu este pentru tine,ai vreo dovada ca Kövesy sau Stanciu au luat bani de la tigani?cum un interlop mareste miza prin declaratii si nesustinute in instanta?daca tu poti crede ca este reala informatia trebuie sa fii nu numai berbec dar si destul de apropiat cu neamul cimpanzeilor 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.