Michael Schumacher a ieşit din comă. Fostul pilot german de Formula 1,...

Michael Schumacher a ieşit din comă. Fostul pilot german de Formula 1, mutat la un spital din Lausanne

0
DISTRIBUIȚI

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a ieşit din comă şi a fost mutat din spitalul din Grenoble într-un spital din Lausanne, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al familiei, Sabine Kehm, scrie ziarul german Bild.

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher, care a ieşit din comă după accidentul suferit la schi, în 29 decembrie 2013, a fost transportat, luni dimineaţă, la un spital din Lausanne, a anunţat unitatea medicală din Elveţia, citată de AFP.

„Schumacher a fost adus în această dimineaţă la Spitalul Universitar din Lausanne”, a declarat pentru AFP, Darcy Christen, purtătorul de cuvânt al spitalului elveţian.

Christen a afirmat că Schumacher are alături de el familia. „Familia este alături de el într-un spaţiu amenajat special pentru a avea intimitate şi pentru a-i asigura cea mai bună îngrijire. Ca la orice pacient, dorim să respectăm secretul medical şi intimitatea familie”, a precizat Darcy Christen.

Lausanne este la aproximativ 40 de kilometri de locuinţa septuplului campion mondial de Formula 1, aflată la Gland, pe malul Lacului Leman.

Michael-Schumacher-2970342

Purtătorul de cuvânt al pilotului, Sabine Kehm, a declarat că acesta poate auzi voci şi răspunde la atingeri, scrie Bild.

Locul unde Schumacher va urma „lunga sa perioadă de readaptare”, nu a fost precizat în comunicatul difuzat de Kehm.


Totodată, ea nu a furnizat niciun detaliu cu privire la starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1.

„Familia sa doreşte să le mulţumească în mod special medicilor, echipei de îngrijire şi administraţiei spitalului din Grenoble, cât şi primilor salvatori care au intervenit la locul accidentului. Toţi au făcut o treabă extraordinară în timpul acestor prime luni”, se arată în comunicat.

Aceste mulţumiri se adresează de asemenea „tuturor persoanelor care i-au transmis cele mai bune urări de sănătate lui Michael. Acestea au ajutat cu siguranţă”.

Familia şi conducerea spitalului din Grenoble nu vor organiza o conferinţă de presă. „Cerem tuturor, în viitor, să respecte faptul că această lungă fază de readaptare se va derula doar într-un cadru privat”, a adăugat comunicatul.

Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat de două ori la cap şi se afla de de la sfârşitul lunii ianuarie în faza de revenire progresivă din comă.

Khem anunţase vienri, că Michael Schumacher a fost mutat de la secţia de terapie intensivă a spitalului din Grenoble într-o sală de recuperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.