Mormântul lui Michael Jackson, acoperit cu flori, la cinci ani de la...

Mormântul lui Michael Jackson, acoperit cu flori, la cinci ani de la moartea starului

0
DISTRIBUIȚI

Michael_Jackson_wikipedia

Aproximativ o sută de fani ai cântăreţului Michael Jackson au depus, miercuri, mii de flori la mormântul-mausoleu al „regelui muzicii pop” din apropiere de Los Angeles cu ocazia împlinirii a cinci ani de la moartea megastarului.

Fanii cântăreţului, dintre care unii erau îmbrăcaţi în ţinute asemănătoare celor purtate de artist în timpul vieţii, s-au adunat la cimitirul Forest Lawn, unde este înmormântat starul american, decedat la vârsta de 50 de ani din cauza unei supradoze de medicamente, într-o perioadă în care efectua repetiţii intense pentru un nou turneu mondial.

„Te iubim, Michael”, se putea citi pe o banderolă aranjată pentru a forma o inimă uriaşă în faţa micului mausoleu din Glendale, la nord de Los Angeles.

Totodată, numeroase staruri din industria de divertisment au ţinut să aducă un omagiu pe internet cântăreţului Michael Jackson, miercuri, în ziua în care se împlinesc cinci ani de la moartea starului.

Astfel, cântăreaţa Beyonce a dat publicităţii o scrisoare de patru pagini, în care a spus că Michael Jackson a reprezentat o sursă majoră de inspiraţie pentru ea şi că obişnuia să îi asculte cântecele încă din copilărie.

„Michael Jackson m-a schimbat şi m-a ajutat să devin artistul de azi.


Îţi mulţumesc, Michael”, a adăugat Beyonce.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

În 2009, Michael Jackson dorea să revină pe scenă, în special pentru a evita falimentul, la cinci ani după ce fusese achitat în procesul de pedofilie, un scandal care îi afectase serios cariera.

Înainte de moartea sa, starul acumulase datorii de 500 de milioane de dolari, dar, după 2009, fondul care administrează averea megastarului – Michael Jackson Estate – în numele mamei şi al celor trei copii ai cântăreţului, a reuşit, graţie unor afaceri prospere, să încaseze peste 700 milioane de dolari, potrivit unei cărţi despre imperiul Jackson, intitulată „Michael Jackson Inc.”, lansată recent în Statele Unite.

Foto: wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.