Nicolae Robu, amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru o postare...

Nicolae Robu, amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru o postare despre țigani. Vezi reacția primarului Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL20_resize

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis amendarea primarului Nicolae Robu pentru o postare de pe Facebook care avea ca subiect țiganii.

Tocmai am văzut pe un post național de televiziune un reportaj privind manifestările epatatoare ale țiganilor. Se spunea, în reportaj – în opinia mea: pe bună dreptate – că noțiunile cele mai dragi țiganilor sunt cele de ‘mare’ și ‘mult’. Asta în timp ce în background, se auzea un cântec în care se spunea că ‘țiganii s-au modernizat’. Ei bine, după ce le-am cerut țiganilor să arate că s-au modernizat înlăturându-și turnulețele și alte elemente kitschoase de pe clădiri – e adevărat, fără succes până acum, dar eu încă aștept ca cineva să spargă gheața! -, le fac acum propunerea ca în loc să arate câți dinți din aur au, câți galbeni, câți cocoșei, câte ghiuluri, ce mașini, etc., etc., să se laude prezentând în fotocopie adeverința cu sumele plătite ca taxe și impozite, mărită proporțional cu valoarea acestora.


Eu le promit că adeverința în original le va fi eliberată cu maximă celeritate. Sper că sunteți de acord cu mine că așa ceva chiar ar fi o dovadă de ‘modernizare’! ”  a scris Robu.

CNCD a decis amendarea primarului cu 2.500 lei. Astăzi, în plenul Consiliului Local Timişoara, Nicolae Robu a comentat decizia susţinând că „m-a amendat PSD, la şase luni după declaraţia aceea”. 

„Am primit o amendă. Vi se pare că este întâmplător că tocmai acum am primit-o? PSD se ocupă numai cu demosntraţii de forţă, asta fac. În urmă cu o jumătate de an, poate chiar mai mult, am făcut o postare pe Facebook în care îi ironizam pe ţiganii care epatează cu averea lor. Nu mă legam de toată comunitatea romă, ba chiar am venit cu precizări că nu fac discriminare, că înţeleg complexitatea problem romilor, că am o preocupare pentru a organiza cursuri pentru copiii romilor, de a le asigura rechizite şi condiţii cât mai bune să meargă a şcoală, că vreau să demarăm un proiect amplu de civilizare a cartierului Kuncz. Cum poţi să mă acuzi pe mine de discriminare, de rasism pentru astfel de atitudini şi la şase luni după ce s-a întâmplat? Amenda este de 2.500 de lei de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, jumătate din salariu meu de primar. O să o contest în instanţă, nu am plătit-o”, a spus primarul Timișoarei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.