Părinții din Timiș încă își mai educă copiii după sintagma “bătaia este...

Părinții din Timiș încă își mai educă copiii după sintagma “bătaia este ruptă din Rai”

0
DISTRIBUIȚI

copil batut

„Din păcate, sintagma «eu te-am făcut, eu te omor» încă trăiește în județul nostru”. Aceasta este concluzia la care a ajuns Emilia Milutinovici, șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, după ce a observat că, deși ne aflăm în mileniul al treilea, părinții încă își bat odraslele.

O parte dintre aceștia încă folosesc bătaia ca principală metodă de educare a copiilor, lucru care poate avea un impact extrem de negativ asupra minorilor. “În România încă avem un număr mare de abuzuri asupra copiilor din partea părinților, ceea ce ne îngrijorează.


Încă se mai practică în diferite familii din județul  Timiș, care încă mai cred că bătaia este ruptă din Rai, vine ca o metodă de educare a populației. Din păcate, în județul nostru, situațiile de abuz asupra unor minori sunt destul de crescute”, atrage atenția Emilia Milutinovici.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții DGASPC Timiș, doar în primele patru luni ale acestui an s-au înregistrat 198 de sesizări cu privire la situații de abuz și neglijare asupra unor minori. Cei mai mulți copii, 168, au fost neglijați, zece au fost abuzați fizic, 18 abuzați emoțional, iar cinci minori au fost abuzați sexual. Pentru 33 de copii, asistenții sociali au luat decizia de-ai lua din sânul familiei și de a-i muta în plasamente în regim de urgență.

Mâine, 5 iunie, când se sărbătorește Ziua Împotriva Violenței Asupra Copilului în România, DGASPC Timiș inițiază o amplă campanie cu rol de sensibilizare a populației cu privire la fenomenul abuzurilor asupra copilului. Mai mult, reprezentanții DGASPC Timiș vor să informeze cât mai multă lume cu privire la existența Telefonului Copilului, 0256.983, la care pot fi sesizate toate situațiile în care sănătatea, integritatea și siguranța unui copil sunt puse în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.