Partea a doua a FEST-FDR aduce invitați din toată lumea și spectacole...

Partea a doua a FEST-FDR aduce invitați din toată lumea și spectacole gratuite. Ce poți vedea începând de mâine

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Naţional din Timişoara vă propune o săptămână a spectacolului total, precum şi o fascinantă întâlnire a teatrului cu muzica și cu dansul, o întâlnire la care participă artiști din Franţa, Spania, Brazilia, Polonia, Italia. Teatru, spectacole în aer liber, muzică, dans, expoziții – FEST-FDR și-a propus să creeze evenimente pentru toate gusturile, un caleidoscop artistic de excepție. FEST-FDR este cu adevărat un festival al artelor, un catalizator cultural important, demn de un oraş care doreşte să devină Capitală Europeană a Culturii.

În perioada 10 – 17 iunie, a doua secțiune a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR) îi va încânta pe timișoreni cu spectacole în sălile de teatru dar și în aer liber, teatru, dans, dar și cu expoziții sau concerte. Festivalul le aduce iubitorilor de frumos o serie de spectacole la care participă artiști din Franţa, Spania, Brazilia, Polonia sau Italia, iar în deschiderea şi închiderea FEST, la Timişoara vor avea loc două spectacole de prim rang.

LES MÉFAITS DU TABAC2

FEST se deschide mâine, la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara, cu un spectacol invitat din Franţa, „Despre efectul dăunător al tutunului – Concert într-un act” de A.P. Cehov. În serile următoare, spectatorii se vor putea bucura de reprezentaţii de teatru-dans, concerte, lansări de carte şi alte evenimente, toate desfășurare în aer liber. Porțile Teatrului Național se vor deschide pentru expoziția „O Țară a surâsului”, dedicată pictorului și scenografului George Löwendal, găzduită în Holul cu Coloane al Teatrului.

Organizat de către Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei şi al Consiliului Local al Municipiului Timişoara, cărora, anul acesta, li s-au alăturat Institutul Cultural Român şi UNITER, Festivalul a propus, în premieră pentru ediţia 2014, ca evenimentul să fie prezentat în două perioade diferite, astfel: Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FDR) a avut loc în perioada 14-18 mai, iar Festivalul European al Spectacolului (FEST) se desfăşoară în luna iunie.

LES MÉFAITS DU TABAC

În serile următoare, spectatorii vor putea bucura de spectacole în aer liber, reprezentaţii de teatru-dans, concerte, lansări de carte şi alte evenimente.


Sunt de neratat spectacolele: Şaraiman, un spectacol de dans contemporan şi stand-up comedy, un concept marca Răzvan Mazilu; Do Do Land, după o idee de Lewis Carroll, Grupo Puja!, Spania (Outdoor); D’ale noastre, coregrafia Gigi Căciuleanu; Hai Iu Iu nu Hey You You, concert remix-uri Maria Tănase, regia Radu Afrim; Parallel de Ferenc Sinkó, regia Ferenc Sinkó și Leta Popescu; Lazurd, regia Inés Boza, Spania (Outdoor); Geografia inutil de Peca Ştefan, regia Pedro Bennaton, Brazilia; Beznă de mină de Csaba Székely, regia Aba Sebestyén; Ulro de Zdzisław Górski, regia Zdzisław Górski, Polonia; Pilgrimage de Zdzisław Górski, regia Zdzisław Górski, Polonia (Outdoor); Zic Zac de Andrea Gavriliu, regia Andrea Gavriliu; şi concertele: Demlazz – Ze Murnau; Muzica Teatrului Next Generation – Tibor Cári & The Theatre Fleas Orchestra; Exit Oz. Nu în ultimul rând, porțile Teatrului Național se vor deschide pentru expoziția dedicată pictorului și scenografului George Löwendal Timișoara, O „Țară a surâsului” și a triumfului pentruGeorge Löwendal, găzduită în Holul cu Coloane al Teatrului.

FEST se va închide marţi, 17 iunie, cu spectacolul – eveniment „Întoarcerea acasă de Harold Pinter” în regia lui Peter Stein, spectacol prezentat de Teatro Metastasio Stabile della Toscana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.