PEDOFILUL care a molestat o fetiță de nici doi ani a mai...

PEDOFILUL care a molestat o fetiță de nici doi ani a mai fost condamnat pentru INCEST. Ce explicație au psihiatrii

0
DISTRIBUIȚI

pedifilDumitru Rogină, bărbatul închis din data de 18 mai, conform deciziei Judecătoriei Făget, după ce a încercat să întrețină raporturi sexuale cu fiica surorii iubitei sale, o copilă de nici doi ani, este recidivist. În 2006 acesta a fost prins după ce și-a violat în repetate rânduri fiica minoră. Avea trei fete, și pe una, în mod constant, o siluia. Procesul a durat doi ani, bărbatul fiind condamnat de ÎCCJ la 10 ani de detenție. După ce a ispășit pedeapsa acesta a ajuns la Dumbrava, comună aparținătoare de Făget, unde, pe 17 mai, în timp ce sora iubitei sale se afla în vizită și îl lăsase să aibă grjă de fiica ei de un an și câteva luni, a încercat să o violeze.

”Copiii ne fac fericiți pe noi indiferent de cauză, nu-i aşa?” – scria, pe Facebook, în urmă cu un an de zile, după ce a fost eliberat din penitenciar.

Bărbatul are 42 de ani și, potrivit psihologilor, a recidivat pentru că pedeapsa cu pușcăria pentru primul incent nu a fost dublată de o terapie pentru boala sa.


Psihiatrul Gabriel Diaconu a declarat pentru Evenimentul Zilei că pedofilia este o boală psihică, care uneri e însoțită de psihopatie, care stă de fapt la baza comportamentului criminal. În astfel de cazuri se impune un tratament psihiatric și psihologic de profil, care, în pușcăriile noastre nu se întâmplă. ”Suntem la ani-lumină de ceea ce înseamnă reinserție socială a unor astfel de cazuri. Aceasta există doar pe hârtie”, atrage atenția specialistul.

Pe numele lui Dumitru Rogină, Judecătoria Făget a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar bărbatul este acum încarcerat. El urmează să fie trimis în judecată pentru tentativă la infracțiunea de viol. ”În urma investigațiilor medico-legale s-a stabilit că violul propriu-zis nu a avut loc, bărbatul făcându-se vinovat de tentativă la această infracțiune”, a declarat Mirela Drăghicioiu, ofițerul de presă al Poliției Timiș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.