Peste 3.000 de fani au cântat alături de Manu Chao, într-un concert...

Peste 3.000 de fani au cântat alături de Manu Chao, într-un concert de nota zece. Cum au trecut muzicienii și publicul peste o pană de curent FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

manu (2) [1024x768]

Manu Chao – pe numele său adevărat Jose-Manuel Thomas Arthur Chao – a susţinut un concert incendiar, aseară, la Muzeul Satului Bănăţean, evenimentul inclus în turneul european al artistului fiind unul care a debordat de dinamism şi voie bună.

Înaintea concertului propriu-zis, pe scena evenimentului a luat cuvântul Raluca Popescu, din partea asociaţiei Ceva De Spus, organizație importantă din domeniul dizabilității, formată din autoreprezentanți și având la conducere persoane cu dizabilități fizice și intelectuale. La iniţiativa organizatorilor concertului, Manu Chao a răspuns pozitiv invitaţiei de a se întâlni cu echipa Ceva de Spus, fiind un susţinător binecunoscut al egalităţilor de şanse.

Recitalul Manu Chao a fost unul cât se poate de incendiar, având în vedere că fondatorul fostului grup Mano Negra reuşeşte de fiecare dată să transmită o energie explozivă de pe scenă. În ciuda vremii nefavorabile, concertul a avut parte de un public care a cântat încă din prima secundă piesele artistului. Momentele care au făcut furori la faţa locului au fost Clandestino, Welcome To Tijuana, Je Ne T’Aime Plus, Bongo Bong, Me Gustas Tu, Infinita Tristeza sau Politik Kills. Pe parcursul piesei „La Vida Tombola“, dedicată celebrului jucător de fotbal Maradona, Manu Chao a avut de transmis un mesaj celor de la FIFA, acesta rostind de mai multe ori solganul „Fuck FIFA“.


Dealtfel una din postările recente ale artistului pe pagina sa oficială de Facebook îl înfăţişează pe acesta cu un tricou cu acelaşi mesaj.

Concertul a avut parte şi de un eveniment mai puţin fericit, dar care până la urmă a fost „cireaşa de pe tort“. La un moment dat, la faţa locului a fost o pană de curent, moment în care cei de pe scenă au improvizat un soi de „unplugged“ savurat din plin de public. Cele peste două ore de show susţinute de Manu Chao au fost condimentate cu un amestec incendiar de punk-rock, ska, reggae şi chiar şi frânturi din „rai“ (algerian), iar amestecul de versuri rostite în franceză, engleză, spaniolă, portugheză sau arabă de către Manu Chao au adăugat un plus de şarm recitalului. Conform organizatorilor evenimentului – Festivalul Plai – la concertul Manu Chao de la Timişoara au participat peste 3.000 de persoane.

Foto: Radu Badoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.