Politica locală – portret cu scârbă

Politica locală – portret cu scârbă

2
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Mărturisesc. Am fost naivă. Am aşteptat ziua de 25 mai exact cum un copil îl aşteaptă pe Moş Crăciun. Credeam că odată cu data de 26, cunoscute fiind rezultatele voturilor, politicienii locali îşi vor vedea de treabă. Nu mi-a trecut nicio secundă prin minte că PNL se va pune spre exemplu să facă ordine tocmai în curtea PSD. Eu chiar nu cred că timişorenii vor fi tare supăraţi dacă PSD ia sediul de pe Vladimirescu cu 100.000 de euro sau cu 700.000. Vă spun de ce. Pentru că spitalele oraşului sunt pe mâna rromilor. Pe câţi bani sau cum nu ştie nimeni. Şi aşa bolnavii suferă, copii mor şi ne-am obişnuit şi aşa.


PSD-ul să facă ce vrea cu banii de partid. Pe timişoreni îi arde mai tare traficul, problema maidanezilor sau modernizarea mijloacelor de transport în comun.

Autodenumindu-se ca un pionier al unificării dreptei, primarul nostru, Nicolae Robu, a primit cu mare bucurie vestea unui posibile alianţe cu partidul lui Vasile Blaga. Aştept şi să ne spună dacă un parteneriat cu PDL Timiş ai cărui lideri marcanţi au fost recent pe la DNA îi va aduce domului Robu un plus de credibilitate, asta spre deosebire de pierderea de imagine de după alianţa cu „ciuma roşie” PSD. Pasărea pe limba ei piere. Iar primarul Nicolae Robu riscă să îşi pună în umbră toate realizările cu care se laudă frecvent şi să fie evidenţiat pentru atacurile la adresa PSD.

Pentru că în vreme ce nimeni nu poate spune că Robu nu e un om harnic şi competent, nici chiar el însuşi nu poate spune că nu e un om temperamental, cu toate riscurile care decurg din izbucnirile cu care deja ne-am obişnuit. Despre noile alianţe din CJT şi CLT precum şi efectele lor asupra Timişoarei e prematur să vorbim. Am vrea totuși ca măcar de acum să auzim mai puţin despre de ce nu se poate face, ci despre ce s-a făcut chiar şi cu greu. Mai puţin despre vinovaţii din trecut şi mai mult despre competenţii din prezent. Pentru că, domnilor politicieni din PNL şi PSD, noi nu v-am votat să vă bălăcăriţi în noroi ca nişte gagici sexy. Iar divorţul anului a fost deja comentat de televiziuni. Protagoniştii au fost Bianca Drăguşanu si Victor Slav.

2 COMENTARII

  1. da, domnisorico. spitalele sunt pe mina tiganilor. i se poate multi pentru asta onor fostului primar ciuhandu, intors din mortii politicii la, se pare, mai vechea lui iubire, psd. dar presupun ca esti prea mica sa-ti amintesti ce s-a intimplat pe vremea lui.

    cit despre competenti, hai s-o lasam balta. ca din astia nu mai sunt prin imprejurimi. poate doar prin canada. sau sua. sau germania, sau oriunde pe unde au putut fugi.

    si mai zic s-o lasi balta si cu treaba aia cu pretul pentru cladirea aia. intelegem legaturile sufletesti ale sefului dumitale cu partidul care vietuieste in imobilul ala, dar… crezi ca ni-l vinde si noua primaria cu, hai sa zicem, 150.000 de euro? ca facem rost.

  2. Foarte multi sunt critici la adresa lui Robu. Nu i-am auzit la fel impotriva lui Ciuhandru, fara de care tiganii nu ar fi devenit adevaratii stapani ai Timisoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.