Povestea bătrânului bolnav abandonat în subsolul spitalului. Cum a ajuns acolo

Povestea bătrânului bolnav abandonat în subsolul spitalului. Cum a ajuns acolo

3
DISTRIBUIȚI

Screen Shot 2014-06-07 at 09.06.10

Iosif Savu a fost descoperit întâmplător de o femeie care a aflat de existența lui în timp ce încerca să rezolve anumite probleme la Casa Județeană de Sănătate Timiș. De trei săptămâni, un bărbat de peste 60 de ani stă părăsit în beciul Spitalului Municipal din Lugoj potrivit stiri.tvr.ro.

Bărbatul are 60 de ani, suferă de ulcer varicos și are o cangrenă de mari dimensiuni la unul din picioare. Este complet imobil. Medicii i-au propus amputarea unui picior, dar el a refuzat.


Apoi a fost mutat în beci, pentru că nu are unde să stea, neavând domiciliu. El trăiește de trei săptămâni imobilizat într-un cărucior de handicapat, fără ca nimeni să îl ajute să meargă măcar la toaletă.

Bărbatul care este imobilizat într-un cărucior cu rotile şi suferă de ulcer varicos la picioare având şi o gaură mare în unul dintre membre, a declarat că stă acolo de câteva săptămâni şi că nimeni nu îl bagă în seamă. Savu susține că a fost lăsat acolo, iar ori de câte ori a cerut ajutorul vreunui medic care trecea pe lângă el a fost refuzat pe motiv că respectivul avea treabă urgentă.

Femeia care l-a descoperit întâmplător și a decis să îl ajute, șocată de situația în care este bărbatul. „Am fost la CJAS să depun nişte acte, şi acolo a spus un domn că a observat că e un om care trăieşte în beciul spitalului şi crede că se aşteaptă de la personalul spitalului să moară, că este neglijat”, a declarat Diana Sârbu, femeia care l-a găsit, pentru stiri.tvr.ro.

Oficialii spitalului susțin că Iosif Savu s-a întors în spital în urma unui apel la 112, i-au fost curățate ulcerațiile și acum refuză să părăsească spitalul. Din punctul de vedere al conducerii unității, el nu reprezintă un caz internabil.

Acum, lucrătorii de la Direcţia de Asistenţă Socială Lugoj fac demersuri pentru ca bătrânul să locuiască într-un cămin-spital.

Foto: stiri.tvr.ro

3 COMENTARII

  1. Bine ca nu l-au lasat pe o banca, in strada. Sunt absolut oripilata de atitudinea inumana a institutiilor care ar trebui sa protejeze cetateanul, mai ales in conditiile in care acesta are urgenta nevoie de protectie. Inca odata, asta e adevarata masura a lipsei de umanitate si a degradarii morale in care am ajuns gratie unui sistem corupt in care, daca nu pompezi bani, esti lasat sa mori ca un caine. Dosare penale celor vinovati, retragerea dreptului de practica medicala si ani buni de inchisoare, poate acolo vor invata acesti ”medici” cum sa se comporte cu oamenii.

  2. Oare noi mai ne putem numi „OAMENI????”Este f. adevarat,in acest sistem medical actual nu sint decit „Hiene”,care jupoaie oamenii pina la os si ei se plimba liberi ,cu buzunare pline de plicuri de bani pe care-i cer mita de pacienti .Scirbosi!!!Le doresc sa aiba parte cind vor ajunge bolnavi de asa zisi „Medici”ca ei,sa se roage la D-zeu sa-i dizolve din aceasta dimensiune din cauza suferintelor,dar sa nu se-n dure D-zeu de ei ci sa le daruiasca milostivenia ce au avuto fata de semenii lor pe parcursul vietii lor.Va veni sigur acea zi!Nu pleaca nimeni de aici fara sa-si plateasca datoriile Karmice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.