Povestea CUTREMURĂTOARE a unei studente la Medicină care a trăit o copilărie...

Povestea CUTREMURĂTOARE a unei studente la Medicină care a trăit o copilărie în teroare, cu bătăi și abuzuri sexuale. Cum a reușit să scape din infern

1
DISTRIBUIȚI

mirela casa debora

Abuz sexual, multe bătăi și muncă cu forța de la vârsta de doar 12 ani! Așa se poate descrie în câteva cuvinte șocante copilăria unei tinere din județul Timiș. Părinții Mirelei au transformat perioada care, în mod normal ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă, într-un coșmar din care cu greu s-a putut trezit.

În loc să aibă parte de afecțiune și dragoste din partea celor care le-au adus pe lume, Mirela și sora ei au avut parte doar de durere. S-au născut într-o familie săracă dintr-un sat din județ, iar părinții fetelor, în loc să facă ceva pentru a-și schimba soarta au devenit dependenți de alcool. Din cauza acestui viciu, cele două fete au trecut prin clipe groaznice.

„Tot timpul erau certuri, bătăi în familie. Tata nu ne bătea atât de mult cât o bătea pe mama, însă mama obișnuia să mă lovească tot timpul până mă învinețea, mai mult decât pe sora mea mai mică pentru că eram mai mare. Din clasa a V-a a început să mă bată”, povestește Mirela, care acum are 20 de ani, amintirile ei din copilărie. De parcă bătaia nu ar fi fost suficientă, tânăra a fost obligată de mama ei să meargă să lucreze pământul vecinilor, iar cu banii pe care-i câștiga într-o zi de muncă asiduă, mama acesteia o trimitea să-i aducă țigări și alcool, nici vorbă să o intereseze să le cumpere o pâine sau o ciocolată fetițelor sale. Mirela și sora ei nu aveau liniște nici noaptea.


Și asta pentru că, nu de puține ori, erau trimise la magazin după o sticlă de alcool sau un pachet de țigări, iar atunci când nu erau bani cu care să le cumpere, urmau scandaluri și bătăi până dimineața.

Mirela a devenit și victima unui abuz sexual în copilărie, pe când avea doar 13 ani și jumătate. “Am fost violată de un vecin. Înainte au tot fost tentative și i-am spus mamei, dar ea nu a vrut să mă creadă. Atunci când s-a întâmplat, nu am avut curaj să-i mai spun pentru că nu m-ar fi crezut și ea oricum nu îi era fidelă tatălui meu”, povestește Mirela.

Cum a scăpat Mirela din infern

După ani întregi de suferință, Mirela și sora ei mai mică cu patru ani au început să aibă un singur vis, să scape din acel infern provocat de părinții lor. Dorința li s-a împlinit pe când Mirela avea 16 ani, când o femeie din sat, impresionată de povestea lor, le-a ajutat să ajungă la Casa Debora din localitatea Giarmata, un loc unic în România, care adăpostește fete minore victime ale abuzurilor fizice sau sexuale.

Viața Mirelei s-a schimbat radical din acea clipă. În loc să meargă să muncească pământul, fata și-a petrecut ore întregi învățând, a obținut notă mare la Bacalaureat și la examenul de admitere și a intrat la Medicină. Săptămâna trecută, Mirela a terminat primul an de facultate cu brio, fără nicio restanță. “Sunt fericită pentru că am luat toate examenele, iar de săptămâna viitoare o să încep să fac practică cu o doctoriță endocrinolog. Pentru că am 18 ani, eu nu mai locuiesc în Casa Debora, ci într-un apartament din Arad, dar cei de la Casa Debora îmi plătesc mâncarea, chiria, îmi oferă tot ce am nevoie. Aici chiar pot să spun că am o familie care mă iubește”, mai povestește Mirela.

Tânăra spune că a mai încercat, totuși, de câteva ori, să ia legătura cu părinții ei, însă de fiecare dată când i-a vizitat, situația era la fel ca dinainte să plece din casă. “Parcă e mai rău acum”, spune Mirela îngândurată.

1 COMENTARIU

  1. Voi de la pressalert.bedeti cati facut o grrseala, are 20 sau 18 ani pina la final fata.sau va intreceti si voi in inventii si prostii precym ce.i de la realitatea net

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.