Povestea cutremurătoare a unei timișorence care luptă de 12 ani pentru a-și...

Povestea cutremurătoare a unei timișorence care luptă de 12 ani pentru a-și păstra casa, la PRESSALERT LIVE. Ce document esenţial, venit prin Interpol, e ignorat VIDEO

10
DISTRIBUIȚI

eugenia ceacaru

Caz incredibil prezentat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE. O timișoreancă de 63 de ani a venit în studioul HDV pentru a povesti cum încearcă să-și păstreze casa pe care a cumpărat-o în mod legal în anul 1996, după ce în ultimii 12 ani a fost târâtă prin tribunale de un avocat. Eugenia Ceacâru povestește că, deși a fost supusă la o mulțime de presiuni, nu are de gând să se dea bătută și va lupta astfel încât să se facă dreptate.

Femeia a explicat că soțul ei a primit în anul 1987 de la CFR apartamentul situat pe strada Suceava, nr. 12, pentru care, timp de zece ani, a plătit chirie. În anul 1996, familia Ceacâru a reușit să cumpere apartamentul de la Primăria Timișoara. Însă, după doar șase ani, Eugenia Ceacâru s-a trezit că este dată în judecată de două moștenitoare ale apartamentului, pe care-l revendică, acestea fiind reprezentate de avocatul Ioan Lazăr. Femeia a povestit că s-a întâlnit în anul 2002 cu acest avocat Ioan Lazăr, iar acesta ar fi încercat să o convingă să-i dea casa.

“Până în decembrie 2013 ne-am judecat fără procură la dosar, doar pe cererea de chemare în judecată. Judecătoarea a oprit procesul și a solicitat să se aducă o procură originală. Avocatul Ion Lazăr a adus-o, dar judecătoarea a afirmat că pare prefabricată și mi-a recomandat să fac plângere penală”, a povestit timișoreanca la PRESSALERT LIVE.

Așa a și făcut Eugenia Ceacâru, iar după mai multe tergiversări, procurorul de caz a cerut mai multe lămuriri referitoare la cele două femei, care locuiau în Germania, care au solicitat revendicarea apartamentului în care locuiește timișoreanca. “Prin Interpol a venit răspunsul din Germania în care scria că niciuna din cele două doamne nu intenționa să deschidă proces în România prin care să revendice imobilul și nici nu au mandatat pe nimeni să facă acest lucru. Ma mult, ele au primit despăgubiri și din partea statului român, și din partea statului german pentru moșteniri”, a explicat Eugenia Ceacâru.


Răspunzând la întrebările comisiei rogatorii, nemțoaicele au afirmat că avocatul Lazăr le-a sfătuit să nu declare toate despăgubirile primite pentru a rămâne cu toate

După ce procurorul de caz a solicitat strămutarea procesului penal de la Curtea de Apel Timișoara, acesta a fost trimis la Târgu Mureș, acolo unde a fost audit în acest caz și Miuț Nicușor, fostul director al Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timișoara. “Miuț spunea că își amintește că a semnat contractele de vânzare – cumpărare, dar nu mai știe dacă clădirile erau revendicate sau nu, dacă erau sau nu monumente istorice. Miuț a venit cu șoferul primăriei, iar când s-a întors l-a luat și pe avocatul Lazăr”, a povestit timișoreanca.

Femeia acuză judecătorii că ar fi tergiversat întreg procesul penal, astfel că faptele pentru care avocatul Lazăr și alți apropiați ai săi s-au prescris, Mai mult, după ce primul doar civil a fost blocat pentru că a fost deschis unul penal, a fost deschis un alt dosar civil în anul 2009 prin care avocatul Ioan Lazăr dorea să-i ia Eugeniei Ceacâru și terenul de lângă casă, dar de data aceasta nu a mai dat-o pe ea în judecată, ci Primăria Timișoara. Inițial, în cel de al doilea dosar civil, deschis în baza acelorași documente care au stat și la baza celui din 2002 care este și el pe rol, femeia a câștigat la Tribunalul Timiș, dar Curtea de Apel Timișoara a decis rejudecarea dosarului. „Dosarele mele ajung tot la judecătorul Obeştelescu care-i dă dreptate tot timpul lui Lazăr”, a susţinut femeia.

“Domnul Lazăr știe să șmecherească documente juridice și instanța acceptă. Nu e Ioan Lazăr atât de vinovat cât sunt judecătorii. Din anul 2002 mă tot judec. Curtea de Apel nu a luat în considerare acel document al Interpol-ului”, a spus nervoasă timișoreanca.

În finalul emisiunii, Eugenia Ceacâru a izbucnit în plâns și a adăugat printre lacrimi că “nu am avut niciodată tentația să cedez. Am un caiet în care i-am scris băiatului meu ce are de făcut în instanță dacă eu o să dispar. Și eu sunt un om, nu mai pot. Trăiesc în România și este posibil orice, chiar să mi se ia casa, deși am cumpărat-o legal. Eu nu doresc ca avocatul Ioan Lazăr să fie arestat, doar hârtiile acelea să fie anulate. Să revendice toate catedralele din Timişoara. Să-i dea instanţa şi Casa Poporului lui Lazăr, dar să-mi lase cele două camere ale mele, nu am vilă, nu am monument istoric. Să mă lase în pace. Atâta vreau ”. Eugenia Ceacâru continuă să se judece în cele două procese civile.

10 COMENTARII

  1. Bravo dle Bota, astea sunt stirile care ne intereseaza mai mult decat politicienii de care ne e sila.Poate se face ceva ,macar in al 13-lea ceas.Inca o data felicitari.

  2. Aceasta este adevarata Romanie ! Cancerul care a generat mizeria in care traim ! O justitie infestata de indivizi fara caracter, fara scrupule, afiliati la tot felul de grupari interlope si de crima organizata, care distrug si ingroapa ideea de adevar si justitie. Desi au salarii uriase in raport cu cei care supravietuiesc din salarii si au privilegii (nemeritate, bineanteles, in astfel de cazuri) gen inamovibilitate, comportamentul unor astfel de magistrati arata ca avem o problema genetica si ca morala este, in Romania, doar un cuvant banal, ce produce alergie.

  3. Din pacate acest strigat mut de ajutor aceste abuzuri inimaginabile ale unei justitii care nu se deosebeste cu nimic de justititia stalinista, dar mai ales, acest cinism cu care acceptam toate acestea atata timp cat nu ne priveste pe noi, propria noastra persoana, ne dovedesc inca o data cat de mult ne-am indepartat de umanitate. Banii, interesul egoist, dorinta de putere. setea de razbunare, narcisismul, lacomia, autismul social, lipsa de solidaritate umana par a fi singurele coordonate in care ne miscam si in care ne invatam copii sa traiasca. Felicitari, inca o data Dragos, Doamnei Ceacaru sa ii dea Dumnezeu sanatate si putere sa continue lupta inceputa.

  4. Vedeti asta e mafia imobiliara tiganeasca si metodele ei, iar Miut asta de la Primarie este unul din cei care i-a ajutat si sprijinit pe toti tiganii care au revendicat si obtinut toate casele din centrul Timisoarei, bineinteles ca nu pe gratis. Se pare ca falsul in acte, plagiatura si alte infractiuni adiacente nu se iau in considerare de justitie desi sant evidente .

  5. Imi permit sa pun si eu o intrebare,acest Miut a fost parca cercetat.Toata lumea stie de spagile luate de el.Chiar nu se poate demonstra acest lucru?Asta sfideaza pe fata.nimeni nu-l deranjeaza.Care-i totusi motivul pt care este lasat in pace?

  6. asta e justitia din Timisoara
    uitati-va cine e la conducerea parchetelor si a instantelor si nu mai vreti alte raspunsuri
    in Timisoara, nu e justitie, sa nu ajungi la mana lor ca e tare fustrant
    felicitari domnei macovei si domnului basescu care se lauda ca au reformat sistemul, foarte fals acest aspect!
    in timisoara politistii, procurorii, judecatorii, avocatii, executorii sunt toti o clica si nu ai nicio sansa, mori cu dreptatea si nimeni nu te baga in seama
    iar dna timisoara e inexistenta
    care este ocuaptia acestei institutii, ca nu se vede nimic, niciun procuror, niciun judecator, niciun politist doar asa ceva foarte mic si neinsemnat vrem sa vedem justitie echidistanta, nu protectionista pentru unii din aceste scursuri care conduc aceste institutii care cica impart dreptatea
    cel mai bine e sa nu ajungi sa depinzi de deciziile lor ca daca esti un om simplu, nu contezi chiar daca ai dreptate
    felicitari pentru activitatea foarte buna depusa de aceste parchete si instante, precum si de magnifica politie, bccoa, economic, judiciar si altele, stati linistiti ei vegheaza sa nu-i prinda altii pe infractorii din timisoara!

  7. Singura solutie este sa se faca un site numit shamelist.com in care sa putem pune numele tuturor smenarilor in uniforma sau roba. Dupa suirea acestor marionete pe site fiecare din cititori va putea in mod liber sa isi scrie istoria lui legata de aceste personaje. Sa vada toata Romania , toata Europa sau toata lumea cine administreaza justitia sau ordinea publica la noi. Sa nu mai poata aburi pe nimeni acesti pseudo intelectuali cu asa zisa lor expertiza cu asa zisul lor pedigree academic cu asa zisa lor reputatie. Daca facem acest site legam omul definitiv de dulapul lui cu schelete. Este tot ceea ce putem face noi astia prosti care le platim salariile fara sa ii intrebam ce fac pentru banii nostri. Fiecare om are dreptul la demnitate. Cine plateste pentru demnitatea noastra terfelita de acesti derbedei ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.