Povestea unei călătorii, pusă în scenă dintr-o piscină cu șapte tone de...

Povestea unei călătorii, pusă în scenă dintr-o piscină cu șapte tone de apă, în fața Teatrului Național din Timișoara GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-551880044">
teatru piscina (8)
Show total al artiștilor spanioli pe piscina scenă Foto: Viorel Stanciu

Compania Senza Tempo (Spania) a jucat sâmbătă seara, în cadrul FEST – FDR, Lazurd, un spectacol despre cei care pleacă în căutarea unei lumi mai bune.

Desfășurarea de forțe a fost incredibilă. După ce alți conaționali ai lor au deschis cu o interpretarea după Alice în Țara Minunilor secțiunea outdoor a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești (cu Do do Land), aseară timișorenii au fost invitați la o altfel de oră de teatru. Piesa s-a jucat într-o piscină, umplută cu șapte tone de apă, și urcată pe un podium, chiar în fața Teatrului din Timișoara. Claudia Solwat, Fatima Campos, Iris Heitzinger, Marc de Pablo, Nel.Lo Nebot, sub conceptul și regia lui Inez Boza au jucat de-a dreptul în apă, au alergat, au dansat, au mers pe scaune, au suferit și s-au bucurat în fața câtorva sute de timișoreni în extaz. Nu a contat că afară erau doar 18 grade, iar apa mult mai rece.

Lazurd, povestea călătoriei peste ape, urmărește drumul popoarelor nomade pe cale de dispariție. ”Exodul celor aflați în căutarea unei lumi  mai bune. Excursul prin muzica legendarilor rătăcitori, fie ei țigani, evrei sau altă etnie, vorbește despre nesecata lor energie vitală și despre îmbrățișarea prezentului, într-un echilibru perfect al limbajului teatral și cel al dansului. Astăzi, spectacolul e mai actual decât oricând: exodul continuă, cu sau fără legendă. Lazurd vorbește despre toate acele lucruri care se pierd doar pentru a renaște în vis, despre lumi ce există în paralel și despre faptul că orice călătorie e un drum al transformării individuale”, se arată în caietul program al festivalului.

Duminică, tot de la ora 22,00, spectacolul Lazurd se va juca din nou, în fața Teatrului Național.

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.