Premieră pe scena muzicală: orchestra Filarmonicii acompaniază la scenă deschisă neprofesioniști într-ale...

Premieră pe scena muzicală: orchestra Filarmonicii acompaniază la scenă deschisă neprofesioniști într-ale muzicii. Spectacolul se anunță fulminant

0
DISTRIBUIȚI

afisTGP2014net

Asociaţia Culturală TGP şi Filarmonica „Banatul” invită publicul timişorean la concertul extraordinar „Oh Happy Day!”, care va avea loc la Sala Capitol şi va avea două reprezentaţii, sâmbătă, 21 iunie la ora 20 şi duminică, 22 iunie la ora 19. Intrarea este liberă, însă organizatorii anunță că se primesc donaţii pentru Centrul de Îngrijire Paliativă de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”. Evenimentul este unul jubiliar, la 10 ani de când timișorenii iubitori de muzică veselă strâng rândurile și cântă, la scenă deschisă.

Cele două concerte caritabile de gospel simfonic, organizate de Asociaţia Culturală TGP în parteneriat cu Filarmonica „Banatul” sub deviza „Amatori şi profesionişti împreună pentru o cauză bună”, încheie ediţia specială „Gospel meets Symphony” a Timişoara Gospel Project.


Jubileul de 10 ani a Timişoara Gospel Project reuneşte peste 100 de corişti amatori, orchestra Filarmonicii „Banatul” şi un band rock format din cunoscuţii muzicieni timişoreni Petre Ionuţescu, Marcelle Poaty-Souami, Ioan Kui, Anghel Mailat şi Sergiu Cătană, sub conducerea muzicală a lui Dominic Samuel Fritz.

„Acest proiect crossover este un experiment care se înscrie perfect în seria concertelor neconvenţionale ale Filarmonicii, iar colaborarea noastră cu un cor de amatori, la care poate fi participant orice timişorean, este încă un pas către comunitate pe care îl face instituţia noastră. Filarmonica „Banatul” aparţine timişorenilor şi ne bucurăm că putem deschide porţile noastre pentru o cauză bună”, apreciază directorul Filarmonicii, Ioan Coriolan Gârboni.

Timişoara Gospel Project este un fenomen muzical singular şi reprezentativ pentru spiritul Timișoarei. Acest proiect adună pentru o săptămână de repetiţii şi două concerte oameni de toate vârstele, profesiile, etniile şi confesiunile, cu sau fără experienţă corală, dar toţi „cu muzica în sânge şi un strop de nebunie” şi animaţi de o cauză bună.

„Povestea Timişoara Gospel Project a început în 2005 cu zece oameni şi un pian şi putem spune că a evoluat spectaculos . Deja ultimele două ediţii, concertele de la Sala Capitol, cu band rock şi 100 de corişti pe scenă au însemnat o recunoaştere artistică a proiectului nostru, dar adevărata sa maturizare o reprezintă colaborarea cu orchestra Filarmonicii, care ne onorează”, a declarat dirijorul german Dominic Samuel Fritz, iniţiatorul Timişoara Gospel Project şi preşedintele Asociaţiei Culturale TGP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.