Prețul locuințelor din Timișoara a scăzut cel mai puțin în ultimii ani,...

Prețul locuințelor din Timișoara a scăzut cel mai puțin în ultimii ani, într-un top național. Cât costă un apartament într-un bloc nou

0
DISTRIBUIȚI

apartamenteTimișoara este orașul din România cu cele mai scumpe apartamente noi. Dacă în toată țara, pe fondul crizei, locuințele noi s-au ieftinit, la noi lucrurile sunt aproape invers. Prețurile nu au crescut, spun agenții imobiliari. Însă la Timișoara prețul apartamentelor noi a scăzut cel mai puțin.

”O analiză realizată de cel mai mare portal de imobiliare din țară relevă că, pe parcursul perioadei de recesiune, locuințele nou-construite din marile orașe s-au depreciat cu până la jumătate din valoarea atinsă în perioada de apogeu a pieței.


Pe primul loc în clasamentul ieftinirilor se situează Bucureștiul, iar la polul opus se află Timișoara, unde apartamentele noi au rămas foarte scumpe”, a arătat Daniel Crainic, analist imobiliar.

Timișoara este singurul mare oraș din țară în care prețurile locuințelor noi au scăzut cu mai puțin de 40% în perioada de recesiune. Concret, în orașul de pe Bega declinul prețurilor a fost de aproximativ 33% (de la 1.301 euro pe metru pătrat, în aprilie 2008, până la 868 de euro pe metru pătrat, în mai 2014). Bunăoară aici o garsonieră nou-construită are un preț mediu cerut de circa 35.000 de euro, un apartament cu două camere costă aproximativ 52.000 de euro, iar unul cu trei camere ajunge la 66.500 de euro.

La polul opus, în Capitală au avut loc cele mai mari reduceri de preț. Potrivit analiștilor imobiliari, din martie 2008 (momentul de apogeu al pieței bucureștene), apartamentele noi din oraș au consemnat un declin de circa 53%, de la 2.576 de euro pe metru pătrat util, până la 1.204 de euro pe metru pătrat (valoarea valabilă în mai 2014).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.