Primăria reabilitează trei clădiri din fonduri proprii, fără să fi organizat licitație....

Primăria reabilitează trei clădiri din fonduri proprii, fără să fi organizat licitație. Cum au ajuns acestea de la fabrica de bere la municipalitate

0
DISTRIBUIȚI

cladire risc 1Primăria a pornit din fonduri proprii lucrările de amenajare pentru nu mai puţin de trei imobile situate pe strada Ştefan cel Mare. Viceprimarul Traian Stoia a declarat ca „aceste imobile au fost proprietatea Fabricii de Bere, care le-a populat cu chiriaşi şi, ulterior, le-a donat primăriei pentru a scăpa de complicaţiile gestionării unor imobile cu chiriaşi, nu puţini şi nu buni platnici.


Primăria a preluat imobilele acum şapte ani de zile şi a vrut să le vândă. Preţul a fost considerat de chiriaşi prea mare, au refuzat să cumpere apartamentele, aşa că au rămas la statulul de chiriaşi. Primăria a luat decizia de a introduce în programe de reparaţii cele trei clădiri. La toate au început lucrările”.

Stoia spune că nu cunoaşte suma aferentă lucrărilor de intervenţii, dar afirmă că pentru cele trei imobile nu s-au făcut licitaţii, ci atribuire directă. Cert este că, după finalizarea lucrărilor, primăria va trebuie să verifice lista cu chiriaşi şi să vadă cine va rămâne acolo. Deşi oamenii plătesc chirii modice, de circa 50 sau 60 de lei pe lună, şi nu au dorit să facă lucrări de reparaţii ale imobilelor, viceprimarul susţine că evacuarea lor este complicată, dat fiind faptul că se poate face doar dacă aceştia nu îşi achită chiriile şi doar prin sentinţă judecătorească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.