Primarul Nicolae Robu admite că numărul proiectelor votate suplimentar pe ordinea de...

Primarul Nicolae Robu admite că numărul proiectelor votate suplimentar pe ordinea de zi în consiliul local este prea mare. Cum explică şi ce nou argument are pentru dezbaterile pe Facebook

0
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL02_resize

Asociaţia Pro Democraţia atenţiona recent că nu mai puţin de jumătate din proiectele votate în Consiliul Local Timişoara sunt introduse pe ultima sută de metri pe ordinea de zi, lucru care nu respectă legislaţia legată de transparenţa decizională.

Edilul şef Nicolae Robu nu este însă de acord cu asociaţia după ale cărei demersuri a fost obligat să îşi ia purtător de cuvânt şi spune că nu sunt chiar 50%. „Este adevărat că sunt multe, dar nu sunt atât de multe. Am mai dat explicaţii pe acest subiect, nu este în regulă, este de dorit să fie elaborate proiectele de hotărâre din timp, să poată fi cunoscute.


Este adevărat, însă până la urmă am ales între două rele, şi am ales răul cel mai mic. Între răul de a nu se face lucrurile şi a se tergiversa sau a se intra suplimentar pe ordinea de zi, am optat pentru varianta a doua, dar cred că se poate vedea că, pe măsură ce am înaintat în timp, numărul de proiecte apărute suplimentar pe ordinea de zi s-a micşorat. Au fost multe aparent la ultima şedinţă, dar numai aparent, pentru că era vorba de acelaşi proiect replicat pentru mai multe scări de bloc”, a declarat primarul.

Robu a comentat şi pe marginea împuţinării dezbaterilor publice, despre care a spus că „niciodată nu au avut o prezenţă semnificativă. Ca să fiu cât se poate de precis, au fost circa zece cetăţeni prezenţi la dezbaterile publice din ultima vreme”. Edilul şef a exemplificat cu un chestionar postat de el pe Facebook, unde susţine că 4.000 de cetăţeni au răspuns la întrebarea «care a fost cea mai bună decizie luată în Timişoara?», din care nu mai puţin de 3.500 de cetăţeni au considerat că reabilitarea clădirilor istorice a fost cea mai bună măsură luată de administraţia locală. Edilul spune că acest tip de dezbatere implică mult mai mulţi cetăţeni, iar posbilitatea ca un om să opereze cu mai multe conturi nu este un factor de natură să prejudicieze corectitudinea rezultatelor, cei mai mulţi utilizatori având un singur profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.