Primarul Nicolae Robu scoate artiştii timişoreni în stradă. Ce evenimente speciale vor...

Primarul Nicolae Robu scoate artiştii timişoreni în stradă. Ce evenimente speciale vor avea loc la Festivalul Artelor

0
DISTRIBUIȚI

bona la jazztm07

Aşa cum anunţa în urmă cu câteva săptămâni, primarul Nicolae Robu va organiza un nou festival în urbea de pe Bega. După Jazz Tm, fesivalul care a constat nu mai puţin de 100.000 de euro de la bugetul local, Robu anunţă că peste câteva zile va debuta Festivalul Artelor Timişorene. Evenimentul care va începe din data 9 iunie şi va dura o săptămână, promite să fie unul plin de spectacole.

“Începând din acest an, am decis organizarea Festivalului Artelor Timişorene. Ne propunem ca, pe parcursul unei săptămâni întregi, artiştii Timişoarei în mod exclusiv -muzicieni de toate genurile, dansatori, actori şi alţi prestatori în teatru şi film, scriitori, pictori, sculptori, arhitecţi şi designeri- să apară în faţa timişorenilor şi a vizitatorilor şi să-i încânte cu talentul lor.


Apariţiile vor avea loc atât în aer liber -în Piaţa Victoriei, pe str. Mărăşeşti, în Parcul Rozelor, în Parcul Botanic, în Parcul Copiilor, în Gradina de Vară, în sensul giratoriu din Piaţa Bălcescu, pe str. Regimentul 5 Vânători,- cât şi în spaţii închise”a declarat primarul Nicolae Robu. Pe parcursul celor şapte zile, timişorenii vor putea lua parte la lecţii de dans interactiv – tango argentinian şi dans sportiv, workshop -uri de poezii şi jocuri interactive pentru copii, puzzle cu poezii, concursuri, ateliere de Ikebana, la construcţia unui tablou volumetric cu supereroi, realizat din carton recuperat, decupat, pictat şi montat cu participarea trecătorilor, la spectacole de teatru în cadrul Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Româneşti organizat de Teatrul Naţional Timişoara, împreună cu primăria, la workshop –uri despre civilizaţiile precolumbiene şi interpretarea calendarului Aztec, dar şi workshop-uri de pictură a calendarului aztec şi a cuţitului ritual Aztec. Programul complet poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.