Procurorii au descins la Finanțe, într-un caz de FRAUDĂ de sute de...

Procurorii au descins la Finanțe, într-un caz de FRAUDĂ de sute de mii de euro UPDATE 2 Fiul unui fost prefect, ridicat pentru evaziune fiscală

5
DISTRIBUIȚI

ANAF

Mai multe documente au fost ridicate, joi dimineaţă, de la sediul din Arad al Serviciului Teritorial „Mari Contribuabili” din cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Timişoara Arad, într-un caz de suspiciune de fraudă în valoare de sute de mii de euro, relatează site-ul www.newsar.ro.

Informaţia a fost confirmată de surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pentru sursa citată. Conform primelor informații, procurorrii urmăresc destructurarea unei reţele care ar fi operat cu facturi false.

UPDATE 1 Lucrătorii de la Investigarea fraudelor, Parchet și alte servicii specializate în anchetarea cazurilor de evaziune fiscală, în urma informațiilor provenite de la S.R.I., au descins la domiciliul   funcționarului Dan Țîșcă – inspector la Finanțele Publice Arad.


Țîșcă ar fi dat un „tun” statului pentru care lucra tocmai ca să combată evaziunea fiscală. 500.000 de euro ar fi suma cu care rețeaua din care, conform primelor date, face parte și funcționarul arădean, ar fi prejudiciat statul. De asemenea, biroul de la serviciu al celui, deocamdată, audiat în vederea reținerii, este sigilat – urmând ca după percheziția domiciliară, anchetatorii să se deplaseze acolo, cu mascații și tot alaiul. Una dintre aceste firme ar fi condusă de Costel Don – proprietarul unor restaurante și al mai multor imobile din Arad, un apropiat al președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, relatează portalul specialarad.ro.

UPDATE 2 Alături de Costel Don, anchetatorii au ridicat pentru audieri şi alţi oameni de afaceri – pe Marius Pele, fiul fostului prefect de Arad Gheorghe Pele, pe Dragoş Ilie, Ravaş Petru şi pe Florentin Şucan. Ultimul dintre ei era cel care-i racola şi le asigura oamenilor de afaceri legătura cu Ţîşcă, angajatul de la Finanţe fiind cel care le explica cum se poate fenta statul prin înregistrarea de facturi false în contabilitate. De asemenea, îi asigura că nu vor avea controale, având în vedere că el lucra la Finanţe. Firmele erau îndrumate să lucreze cu firma de contabilitate a soţiei lui Ţîşcă. Angajatul de la Finanţe şi Şucan sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală, iar ceilalţi patru de evaziune fiscală. Aceştia sunt audiaţi la sediul Poliţiei Arad.

 

5 COMENTARII

  1. Pe Ladariu la finante Lugoj nimeni nu il vede ce magarii face. Conduce beat face accident si nimic nu se vede de ce ? Nu e altceva decat un cioban .

  2. am auzit si eu da Ladariu asta….cica se combina cu tot felul de femei….una din victimile sale este fosta nevasta a lui Mihai Grega din Lugoj…si zic bine fosta deoarce dupa ce a ajuns sa lucreze la finante Lugoj a divortat tot orasul stie ca fata ii alinta virsta d/lui Ladariu. Cica la Finante la Lugoj e ceva de genul stat in stat, fiecare barbat cu functie de acolo are gaina sau gainile lui si cind are chef omul isi scutura penele si uite toata lumea e fericita…ele ca au un post cald…el are „caldura” si uite toata lumea Happy

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.