PREMIERĂ Festival de folclor catalan la Timișoara. Ce tradiții inedite vor aduce...

PREMIERĂ Festival de folclor catalan la Timișoara. Ce tradiții inedite vor aduce spaniolii în Banat

0
DISTRIBUIȚI

festival catalan

Micul dejun literar „cu meniu catalan inclus”, care are loc sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.30, la cafeneaua Klapka de la Casa Artelor, este un bun prilej de a cunoaşte regiunea Cataloniei dar şi o ocazie de a intra în culisele celei de-a 27-a ediţii a festivalului de mare anvergură APLEC Internacional, un festival de folclor catalan care se va desfăşura pentru prima dată în România, la Timişoara.

Festivalul, un eveniment spectaculos la care participă peste 500 de artişti catalani împreună cu grupuri din România, se va desfăşura între 8 şi 10 august.


Printre obiceiurile tradiţionale catalane se regăseşte „la sardana”, un dans emblematic pentru catalani, parade cu giganţi, spectacole cu focuri de artificii sau turnuri umane, festivalul căutând, în acelaşi timp, să integreze elementele culturale şi să le adapteze la modernitate şi la evoluţia societăţii. Acesta este cel mai mare şi impresionant festival catalan din afara Barcelonei, care va aduce la Timişoara 22 de grupuri artistice şi alţi o mie de însoţitori din întreaga provincie. Festivalul s-a mai desfăşurat la Amsterdam, Copenhaga, Manchester, Paris, Lisabona sau Verona dar este pentru prima dată când are loc într-un oraş al Europei de Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.