Maidanezii nu vor mai fi omorâți la Timișoara. Ce contract gras pregătește...

Maidanezii nu vor mai fi omorâți la Timișoara. Ce contract gras pregătește primăria pentru Danyflor

1
DISTRIBUIȚI

caini maidanezi07 pPrimarul Nicolae Robu a aflat de la jurnalişti că eutanasierea câinilor a fost stopată la nivel naţional. Întrebat cum comentează subiectul, edilul nu a pierdut ocazia de a se plânge că normele de aplicare a legii erau „neinspirate şi făceau ca acţiunile de eutanasiere să decurgă anevoios, iar în anumite situaţii oricât iubeşti câinii trebuie să recurgi la eutanasiere. Nu o faci cu plăcere, dar trebuie să pui omul în prim -plan, nu poţi lăsa oraşul năpădit de câini şi nu poţi lăsa persoanele vârstnice şi copiii să fie muşcate de câini”.

Întrebat de jurnalişti dacă în urbea de pe Bega normele au fost aplicate şi implicit au avut loc eutanaiseri ale câinilor, edilul a spus că „au avut, dar mai greoi din cauza normelor”.


Primarul nu a pomenit deloc de faptul că încă din luna februarie Timişoara nu are contract cu o firmă care se gestioneze populaţia canină. Mai exact, contractul companiei Danyflor a expirat la finele lunii februarie, iar momentan încă nu s-a defăşurat licitaţia pentru contractarea unei noi firme. Astfel, în Timişoara au avut loc până acum câteva sute de eutanasieri doar pentru câinii violenţi, bătrâni, bolnavi sau accidentaţi, după cum a declarat în repetate rânduri şeful Direcţiei de Mediu Adrian Bere. Deşi iniţial s-a stabilit ca toate intervenţiile pe care le va face Danyflor până la semnarea unui nou contract cu o altă companie vor fi gratuite, Bere a declarat în urmă cu câteva săptămâni pentru site-ul nostru că Danyflor va primi nu mai puţin de 30.000 de euro fără licitaţie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.