REGALUL de teatru continuă la Timișoara cu nume mari ale dramaturgiei românești:...

REGALUL de teatru continuă la Timișoara cu nume mari ale dramaturgiei românești: Maia Morgenstern, Radu Afrim, Gigi Căciuleanu. Ce spectacole nu trebuie să ratați

0
DISTRIBUIȚI

fest fdr spectacol teatru

Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR) continuă cu spectacole fascinante, care se adresează tuturor categoriilor de public și care transformă orașul într-o feerică sală de spectacol.

După o joi seara în care timișorenii au văzut spectacolul lui Gigi Căciuleanu, D*ale noastre, și din nou feeria aeriană Do do land, ziua de vineri, 13 iunie, este dedicată scenografiei, dansului şi muzicii. Seara va debuta la ora 18.30, în Hol Coloane, cu vernisajul expoziţiei Timişoara, o „ţară a surâsului” şi a triumfului pentru George Löwendal, organizată de Fundaţia Löwendal.  Expoziţia cuprinde 50 dintre lucrările de referință ale operei scenografice a lui George Löwendal şi va fi deschisă pe toată durata Festivalului.


Printre aceste lucrări se numără și o schiță de decor realizată pentru Țara surâsului de Lehár, cel mai mare succes pe care George Löwendal l-a avut vreodată ca scenograf, la 80 de ani de la montarea spectacolului la Timișoara.

De la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului, publicul FEST-FDR are întâlnire cu spectacolul Hai Iu Iu nu Hey You You, concert remix-uri Maria Tănase, în regia lui Radu Afrim. Proiectul, care o aduce pe scena timișoreană inclusiv pe Maia Morgenstern,  s-a născut la început de septembrie, la Gala Tânărului Actor – HOP de la Costineşti, eveniment organizat de UNITER, şi este rezultatul unui atelier de creaţie intitulat „Maria Tănase – 1913-2013”, coordonat de muzicianul Vlaicu Golcea şi desfăşurat pe parcursul a patru zile, spectacolul fiind ulterior produs de UNITER.

Seara de 13 iunie se va încheia sub cerul liber, în Parcul Civic, la ora 22.00, cu Demlazz – Concert Ze Murnau. Conceput ca un proiect de sunet și imagine, Ze Murnau explorează punctul de contact și sinestezia dintre acestea. Pentru amatorii de etichete, Ze Murnau propune o nouă etichetă muzicală: „mlazz”, o îmbinare a muzicii izvorâte din energia mlaștinilor locale cu elemente de no wave jose și jazz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.