REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ Patru elevi de 10 în județul Timiș. Câți copii...

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ Patru elevi de 10 în județul Timiș. Câți copii au obținut medii peste 5

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala 2014 rezultate avizier (2)

Rezultate mai slabe obținute de elevii din județul Timiș la Evaluarea Națională, față de anul precedent.


Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a afirmat, astăzi, că 61,20 % dintre absolvenții de clasa a VIII-a au obținut note peste cinci, față de anul precedent, când procentul a fost de 69 %.

Patru elevi conștiincioși din județul nostru au reușit performanța de a obține nota 10 la toate probele scrise ale Evaluării Naționale. “La Limba Română avem șapte note de 10, iar la Matematică, 85 de note de 10. Specialiștii spun că subiectele de la proba scrisă la Matematică au fost mult mai ușoare, și astfel avem atât de multe note de 10. Gradul de dificultate al subiectelor la Limba Română a fost mai mare față de anul precedent”, a explicat Aura Danielescu.

Potrivit statisticilor furnizate de reprezentanții ISJ Timiș, la Limba Română, 38 % dintre elevi au obținut note sub 5, la Matematică procentul este de 39 %, iar la Limba Maternă de doar 8 %. De asemenea, 173 de copii nu s-au pregătit deloc la Limba Română, astfel că au obținut o notă între 1 și 1,99 și alți 253 de elevi au primit această notă la Matematică.

Niciun elev nu a picat Evaluarea Națională, și asta pentru că, la fel ca în anii precedenți, aceștia pot intra la liceu și cu medii sub 5. În total, la examenul din acest an au participat peste 4.700 de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.