Rock For Serbia, spectacol de nota zece pe scenă. Organizatorii, dezamăgiți de...

Rock For Serbia, spectacol de nota zece pe scenă. Organizatorii, dezamăgiți de prezența sub așteptări a timișorenilor FOTO&VIDEO

5
DISTRIBUIȚI

 

rock 4 serbia concert (8)

Concertul caritabil Rock 4 Serbia, desfăşurat aseară în Grădina de Vară Capitol nu a reuşit să adune laolaltă decât puţin peste o sută de timişoreni, deşi evenimentul organizat Lions Club Timişoara, Asociaţia Pro Philarmonia şi Filarmonica Banatul Timişoara a avut parte de un line up cât se poate de consistent.

În prima parte a spectacolului au avut loc recitaluri cu Burning Table, Desant şi Texas Flood (Serbia), iar finalul a programat un inedit jam – session la care au participat muzicieni binecunoscuţi din oraşul nostru, ca Grigore-Bujor Hariga, Mircea Bunea, Saşi Vuşcan, Levi Molnar, Zsolt Szabo, Bogdan Bogy Nagy,  Mirela Iacob, alături de care s-au aflat şi doi membri ai trupei sârbeşti Texas Flood.

Deşi Rock 4 Serbia a fost intens mediatizat, iar spectacolul de pe scenă a fost unul cât se poate de interesant, numărul celor prezenţi a fost mult sub aşteptări. Organizatorii au sperat ca evenimentul să strângă o mie de spectatori. Explicaţiile pentru lipsa publicului pot fi multe şi variate: de la faptul că în aceeaşi seară în Timişoara au avut loc o serie de manifestări cu acces gratuit până la preţul biletului de intrare (50 lei). Dincolo de posibilele explicaţii – mai mult sau mai puţin plauzibile – evenimentul a demonstrat încă o dată faptul că timişorenii nu se înghesuie să-şi ajute vecinii sârbi. În acest context, poate nu ar trebui să uităm faptul că după accidentul de anul trecut, în care un autocar românesc s-a prăbuşit în Muntenegru, localnicii au stat la coadă ca să doneze sânge. Revenind la Rock For Serbia, la faţa locului n-am văzut politicieni locali (care erau probabil preocupaţi cu alte acţiuni de „imagine“) şi nici măcar membri marcanţi ai comunităţii sârbe din oraşul nostru, care se presupune că ar fi trebuit să fie prezenţi.

Dincolo de gustul amar al absenţei publicului, cei prezenţi au avut parte de o seară magică, recitalul sârbilor de la Texas Flood fiind colorat cu cu influenţe Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix , Gov’t Mule şi Led Zeppelin, nume care definesc cât se poate de bine stilul trupei.


„Ne bucurăm foarte mult că am fost chemaţi la acest eveniment caritabil. Suntem pentru a doua oară în acest oraş minunat şi sperăm să strângem cât mai mulţi bani pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru“, ne-au declarat membrii trupei Texas Flood înaintea recitalului lor. „Aseară mi-a fost ruşine că sunt timişorean. Căldura dilată nepăsarea… Căldura trimite timișoreanul la «Festivalul berii» unde poate eructa satisfăcut, ascultând gratis muzica unor trupe a căror prestație ar fi fost normal sa o plătească. Căldura face timișoreanul nepăsător la problemele vecinului sârb. Căldura (oare?) face timișoreanul sa fie solidar numai cu mouse-ul și tastatura. Căldură mare, mon cher!“, ne-a declarat Corneliu Vaida, organizatorul acestui eveniment caritabil.

5 COMENTARII

  1. Inteleg ca este un concert caritabil dar 50 de lei e destul de mult. Fiind student, ma intretin pe banii primiti de la parinti. Daca ar fi fost pana in 35 de lei as fi mers dar 50 de lei cheltuiesc pe saptamana – nu sunt genul ala care cheltuie miliaone pe noapte in baruri. Parerea mea e ca pretul a fost foarte mare. Daca as fi fost pe salariul meu poate mi-as fi permis sa vin dar asa nu am putut din pacate. Chiar am vorbit cu un prieten si mi-a zis ca s-ar fi dus dar l-ar fi costat 100 de lei (chiria pe o luna) sa se duca si cu prietena.

  2. „evenimentul a demonstrat încă o dată faptul că timişorenii nu se înghesuie să-şi ajute vecinii sârbi.”
    + caldura

    Hai fratilor sa dam vina pe orice altceva decat proasta organizare in punctele esentiale :Pretul impus pentru ajutorare

    Nu toti dispun de 50 lei pentru un bilet. Daca mergeau insotiti costurile in bugetul familiei se dublau.

    O idee geniala ar fii fost un bliet mai ieftin si donatii suplimentare la fata locului. Sunt sigur ca mii de oameni ar fii gasit 10-30 lei/ bilet iar cei care au dat 50 mai puteau da inca 50.

  3. Donatia , prin bilet, a fost 50 ron.Sunt convins ca unii carora li se pare scump sa dea pe un bilet 50 ron, in Romania, ar da 50 euro pe un concert caritabil la Budapesta,Viena sau undeva in apropiere.
    Aseara, cand am iesit de la concert, o pereche trecuta de prima tinerete a intrebat: cat costa biletul?
    Fata de la intrare, draguta , raspunde: concertul s-a terminat dar daca doriti puteti face o donatie.
    Cei doi, au plecat linistiti!
    Asta spune totul despre unii, tot mai multi, dintre noi.

  4. Dacă vrei se poate ! Și eu sunt studentă, întreținută de ai mei, dar am început să pun bani deoparte când am aflat de concert, ăia pe care îi ard când fumez, beau o bere sau suc în oraș sau leul ala de-l dai pe cafeaua la tonomat la universitate și multe activități fără rost şi am avut bani de bilet. Am renunțat la o ieșire în oraș sau un pachet de țigări pentru a susține o cauză, deci dacă vrei se poate, motive să nu faci un lucru se găsesc…:)

  5. La ce nume au fost pe scena, numai „spectacol de nota zece” nu se poate numi.

    E foarte usor sa te ascunzi in spatele momentului caritabil si sa dai vina pe studenti. Dar cu asa un line-up, Sasi Vuscan & Mirela Iacob, asta nu-i concert de 50 de lei, sa fim seriosi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.