Român rezident în Irlanda, amendat după ce a fost surprins în timpul...

Român rezident în Irlanda, amendat după ce a fost surprins în timpul unei şedinţe de spiritism în sanctuarul dacic de la Sarmizegetusa Regia

0
DISTRIBUIȚI

sarmizegetusa regia sanctuar

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, cetăţean român rezident în Irlanda, a fost amendat de jandarmii hunedoreni cu 500 de lei după ce a fost prins în timp ce efectua o şedinţă de spiritism în Sanctuarul din cetatea Sarmizegetusa Regia, monument protejat UNESCO, din munţii Orăştiei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, sublocotenentul Lucian Stoichiţoiu, a declarat, că jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Grădiştea de Munte – Sarmizegetusa Regia au fost informaţi de către personalul unei firme de pază despre faptul că un bărbat a pătruns în interiorul sanctuarului mare circular din cetatea Sarmizegetusa Regia, unde desfăşura ritualuri de spiritism.

„Ion C., în vârstă de 47 ani, cu domiciliul în Irlanda, a ignorat marcajele ce interzic accesul în acea zonă, respectiv normele de vizitare a sitului arheologic, ce obligă vizitatorii să nu organizeze manifestaţii publice, cultural-artistice, ceremonii religioase sau ezoterice, şedinţe de yoga, spiritism sau de vindecare şi purificare în incinta sitului arheologic fără aprobarea prealabilă a Administraţiei monumentului, precum şi să nu participe la astfel de adunări.


Bărbatul a fost oprit de jandarmii montani, care l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, în conformitate cu Regulamentul de vizitare a monumentului istoric Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte”, a declarat sublocotenentul Lucian Stoichiţoiu.

Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei devin adevărate locuri de pelerinaj în perioada Sânzienelor. Aici, „cerurile se deschid”, spun unii din cei care se îndreaptă spre monumentele UNESCO, însă în cetatea Sarmizegetusa Regia, considerată un centru energetic de amatorii de meditaţii, practicile religioase şi mistice au fost interzise.

În Sarmizegetusa Regia, practicile mistico-religioase au fost interzise, de administraţia monumentului UNESCO, pe motiv că îi deranjează pe ceilalţi vizitatori, iar unele ritualuri, pe care turiştii le făceau urcându-se pe monumente, au dus în trecut la deteriorarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.