Se scumpește apa în Timișoara. Vezi cu cât vom plăti mai mult...

Se scumpește apa în Timișoara. Vezi cu cât vom plăti mai mult și ce efecte „colaterale” are această creștere de preț

0
DISTRIBUIȚI

apa robinet

 

De la 1 iulie timișorenii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru a-și asigura traiul de zi cu zi: operatorul serviciilor publice de apă şi canalizare din municipiul Timişoara a decis să scumpească apa. Pe lângă faptul că vor plăti suplimentar pentru apa rece, această măsură luată de Aquatim va crește și prețul apei încălzite de Colterm. În plus, va fi majorat și prețul serviciului de canalizare.

”Tarifele Aquatim pentru serviciile prestate se vor majora, începând cu 1 iulie, de la 2,66 lei/mc la 2,85 lei/mc (0,00285 lei/l), fără TVA, pentru alimentarea cu apă şi de la 2,64 lei/mc la 2,84 lei/mc (0,00284 lei/l) fără TVA, pentru serviciul de canalizare.


Practic, această creștere de 19 bani/mc la apă potabilă și 20 de bani/mc la canalizare corespunde inflației perioadei scurse de la ultima ajustare a tarifelor, din 1 august 2013”, a declarat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Societatea de apă și canal din Timișoara  are, în prezent, unul din cele mai mici preţuri la apă din România. La 1 iunie 2013, societatea se situa în topul tarifelor pe locul 40, din 44 de companii de profil, şi este foarte probabil că‑şi va menţine această poziţie deoarece operatorii mari de apă, angrenaţi în proiecte cu finanţare europeană, pregătesc, de asemenea, aplicarea noului tarif.

tarife sep 2013

Tarifele propuse au fost avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice și de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş (ADI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.