Ședința de plen a CLT, din nou ca la CIRC. Ţărăniştii s-au...

Ședința de plen a CLT, din nou ca la CIRC. Ţărăniştii s-au certat la cuţite cu primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL18_resize

Plenul Consiliului Local Timişoara a debutat cu un nou scandal. După ce primarul Nicolae Robu nu s-a putut abţine şi l-a atacat pe viceprimarul Traian Stoia cu privire la existenţa apei termale lângă Michelangelo, în sală a pornit un adevărat circ. Subiectul de harţă a fost înlocuirea lui Florin Bîrsăşteanu, ales deputat în colegiul III Timișoara, cu Dan Idolu, care de astăzi ar trebui să fie consilier local din partea PSD. Edilul a sfătuit la calm şi înţelegere, explicând că se poate şi mai rău decât ultimul plen, acolo unde consilierii s-au certat ca la uşa cortului. „S-au întâmplat lucruri cu mult mai grave. Am văzut cu toţii imagini din Cehia sau Japonia, acolo unde în Parlament atmosfera a degenerat. Şi aici a degenerat, dar aici este o scenă administrativă în cel puţin 99% din timp”, a spus Robu.

PSD Timiş a făcut o adresă către primar prin care a cerut ca Dan Idolu să fie mandatat ca şi consilier. Pe marginea acestui subiect, edilul a spus că nu i se pare normal ca PSD să aibă atâţia consilieri şi că a cerut Autorităţii Electorale Permanente un răpuns cu privire la succesiunea din CLT. „Ca şi preşedinte al PNL ați semnat o dată lista USL de candidaţi şi aţi şi stampilat-o în 2012. Prin urmare, exact ordinea asta aţi ştampilat-o ca şi preşedinte al USL”, i-a spus Alfred
de la PSD.


Urgent primarul a fost atacat de consilierul PC, Nistor Geană, care a atenţionat că „nu dumneavoastră ne-ați dat acele poziţii. Dacă vă aduceţi aminte de hotârârea de la nivel central, nouă, PC, ne revine 10%, PSD 50% şi PNL 40% din mandate conform pactului USL”.

Imediat au sărit ca arşi consilierii PNŢCD, Bogdan Herzog şi Flavius Boncea. „Nu mai denaturaţi şi nu mai deziformaţi”, i-a cerut Boncea primarului care a refuzat să accepte numirea lui Idolu. „Nu este aceeaşi situaţie, atunci s-a pus problema excluderii din partid. Acum se pune problema dobândirii calităţii de consilier. Sunteţi în eroare. În momentul în care cineva pierde calitatea de membru al unui partid, automat pierde şi mandatul de consilier”, a răspuns Robu. „Înţeleg foarte bine ipocrizia dumneavostră”, a ţipat Herzog. Imediat primarul a atacat . „Cei care nu ar mai trebuie să fie membri ai consiliului transformă şi astăzi plenul în circ”, a acuzat Robu. În apărarea colegului său, a sărit imediat Boncea care a spus că „vă rog să nu mai minţiţi Noi nu sunem excluşi. Vă vede lumea şi regretă că v-a votat”. Răspunsul lui Robu a venit prompt: „Eu v-am explicat. Ca primar, aştept răspunsul de la autoritatea electorală permanentă. Discuţiile politice le vom purta în afara consiliului local”.

Când s-a trecut la introducerea proiectelor suplimentare, lucrurile au escaladat. Pesediștii au votat împotriva introducerii acestora pe ordinea de zi, iar când s-a trecut la votul efectiv, consilierii PNȚCD, PC și PSD au părăsit sala, cu excepția lui Adrian Orza (PNȚCD) și Dorel Bolgut (PC), care conduce ședința.

Consilierul PSD Aflred Simonis a declarat în fața camerelor de filmat că partidul său s-a săturat să voteze proiecte pe care să nu le vadă și că nu consideră că acordarea a trei titluri de Cetățean de Onoare pentru trei oameni decedați este o urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.