Şeful PNL Timiş Nicolae Robu anunţă că face alianţă cu PNŢCD, dar...

Şeful PNL Timiş Nicolae Robu anunţă că face alianţă cu PNŢCD, dar liderul județean al țărăniștilor nu știe nimic UPDATE Ce-a spus Valentin Moldovan despre legalitatea manevrei

0
DISTRIBUIȚI

robu hol primarie

O nouă veşte şocantă în lumea politică din Timiş este pe cale să stârnească un nou scandal. În această dimineaţă, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a anunţat că la ora 16.00 va semna un acord de colaborare cu PDL şi PNŢCD.

Contactat telefonic, preşedintele PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan a fost luat prin surprindere şi a spus că “eu nu ştiu de nicio alianţă şi nu semnez nimic”. Acesta a mai spus că merge de urgenţă la PNŢCD pentru a se pune la curent cu actualitatea. Totodată, preşedintele ţărăniştilor din judeţ ne-a explicat că singurul care ar fi putut semna o alianţă cu Robu ar fi şeful PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, care prin decizia preşedintelui Aurelian Pavelescu a fost îndepărtat de la conducerea filialei municipale. Practic, printr-o hârtie primită săptămâna trecută de la Bucureşti, Moldovan ocupă şi funcţia de preşedinte al PNŢCD Timişoara şi pe cea de preşedinte al PNŢCD Timiş, deci Mihok nu este în postura legală de a face alianţe. Mai mult, Moldovan susţine că de la nivel central s-a dispus ca până la toamnă să nu se facă niciun fel de alianţă.


Contactat telefonic Adrian Orza, fost preşedinte al PNŢCD Timişoara a spus că el nu semnează nicio alianţă pentru că „nu am funcţie de conducere în partid”. Legat de vestea noii alianţe, şeful PSD Timiş Titu Bojin a izbucnit în râs la auzul veştii că PNŢCD face alianţă cu Robu şi a spus „să facă, treaba lor”.

Momentan, la nivelul judeţului Timiş funcţionează alianţa PSD – PP-DD – UpT. UpT este o uniune formată din FDGR şi PNŢCD.

UPDATE În cadrul conferinţei de presă, Moldovan a declarat că protocolul semnat de Mihok cu Robu „nu va putea să aibă efecte juridice sau politice şi nu va putea fi aplicat de către cei care l-au semnat. Organizaţia Timişoara nu are autonomie juridică şi nu poate semna acte”.

Pentru că au încercat debarcarea lui Moldovan, Ciprian Mihok şi gaşca vor fi chemaţi în faţa Juriului de Onoare Disciplină şi Arbitraj format din foşti deţinuţi politici, care vor decide dacă este normal ceea ce au făcut. Cel mai probabil acesta se va reuni săptămâna viitoare. Mai mult, pentru a evita situaţii nedorite, mai nou la uşa PNŢCD este un bodyguard care păzeşte intrarea. Modovan spune că vineri dimineaţa nu a putut intra în sediu, uşa fiind închisă cu un lacăt pe care a trebuit să îl spargă.

„În cazul semnării unui astfel de act, consilierii locali nu sunt obligaţi să respecte un anumit mod de conduită şi de participare la o anumită majoritate”, a conchis Moldovan. Legat de consilierii PNŢCD Flavius Boncea şi Bogdan Herzog, şeful PNŢCD Timişoara a spus că aceştia au spus că „atât timp cât un asemenea protocol nu este legal, nu sunt obligaţi să îl respecte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.