Șerban Negru, fondatorul Asociației OncoHelp, la PRESSALERT LIVE: “Visul meu este să...

Șerban Negru, fondatorul Asociației OncoHelp, la PRESSALERT LIVE: “Visul meu este să le aduc timișorenilor un Institut de Oncologie”. Cât de greu este, ca medic, să-i tratezi pe bolnavii de cancer VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

dr serban negru oncohelp 1

“Meseria de medic oncolog este la limita dintre meserie și misiune”. Așa descrie, în câteva cuvinte, Șerban Negru drumul pe care și l-a ales. Medicul timișorean a reușit o performanță remarcabilă în doar 12 ani. De la un cabinet privat în care lucrau doar doi medici oncologi, a ajuns să conducă un ONG cu 160 de paturi, în care sunt internați gratuit peste o mie de pacienți diagnosticați cu cancer din tot vestul țării.

“OncoHelp a luat naștere în 2005 ca un proiect frumos, am găsit mulți «nebuni» care să creadă în noi și am ajuns unde am ajuns azi. Am crescut ca o tumoră, progresiv, dar visul meu este să le aduc timișorenilor un Institut de Oncologie”, a explicat, în această seară, Șerban Negru, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Fondatorul Asociației OncoHelp nu a stat cu mâinile în sân cu privire la ideea de a transforma ONG-ul într-un Institut Oncologic și deja a depus o cerere la Ministerul Sănătății astfel încât asociația să se transforme într-una de interes public, ceea ce înseamnă că ar putea primi chiar și echipamente de ultimă generație de la Guvern.

Șerban Negru a vorbit și despre sprijinul psihologic, care este esențial pentru bolnavii de cancer, și asta pentru că un astfel de diagnostic este “dărâmător pentru psihicul pacienților”.


De asemenea, în Timișoara ar fi nevoie urgent și de mai multe secții de îngrijiri paliative, în care să fie internați pacienții care așteaptă să moară, pentru care nu se mai poate face nimic. “Este o zonă fascinantă, dar în același timp și cutremurătoare. Medicii care lucrează în secția de îngrijiri paliative de la noi se luptă cu moartea în fiecare minut. Este cumplit să lucrezi într-o secție în care nu-ți propui să vindeci, ci doar să alini suferința”, a povestit Șerban Negru.

Medicul timișorean a vorbit și despre această meserie de oncolog, pe care prea puțini doresc să o urmeze. “Mulți medici oncologi suferă de sindromul «burn-out» pentru că se încarcă zilnic cu traume. În alte țări, medicii ies din circuit câțiva ani și fac altceva, au parte de concedii de recuperare psihologică, noi nu avem așa ceva. Dar eu cred că mi-am găsit drumul în viață și acum mi-e destul de clar că până la pensie voi face același lucru”, a conchis Șerban Negru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.